Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

De Moment is een smartwatch zonder scherm

14-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
14-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een smartwatch kun je gebruiken om notificaties te krijgen en bijvoorbeeld te zien wie er belt. Nieuwe versies smartwatches bevatten bovendien allerlei functionaliteit voor sporters, zoals ingebouwde GPS. Daarbij maak je veel gebruik van je scherm. Je kunt er immers niet alleen de tijd op aflezen, maar ook allerlei andere informatie.

De Moment pakt het net iets anders aan. Deze armband biedt functies die een smartwatch ook heeft, maar heeft zelf geen scherm. In plaats daarvan krijg je al je informatie door door middel van trillingen. Net zoals een slim horloge kun je het ding door middel van bluetooth koppelen aan Android- of iOS-apparaten.

Door geen scherm aan te brengen, moet de Moment een apparaat worden dat meer naar de achtergrond verdwijnt. Je hoeft er dus niet de hele tijd naar te kijken. In plaats daarvan moeten de trillingen je genoeg informatie geven, bijvoorbeeld over wie er belt. Je kunt je favoriete contactpersonen aan een bepaalde trilling koppelen, zodat je weet dat je gebeld wordt zonder op een ander scherm te kijken. Ook kan hij navigatie-instructies geven door bijvoorbeeld een trilling van links naar rechts te laten lopen.

Het idee is dat je daardoor meer tijd en aandacht neemt voor de dingen om je heen. Daar staat tegenover dat hij bepaalde functies die een smartwatch of fitnesstracker wel heeft, zoals een hartslagmeter, niet ingebouwd zitten. De ontwerpers van Moment willen nu via een crowdfundingactie geld ophalen om het apparaat te bouwen. Voor 129 dollar kun je het project steunen.

moment_armband

Deel dit artikel