Samsung kennen we natuurlijk vooral van zijn smartphones en televisies. Maar het Zuid-Koreaanse bedrijf wil zich ook op andere markten storten, met producten die soms nog helemaal niet bestaan. Daarvoor heeft het bedrijf het Creative Lab opgericht. Medewerkers kunnen daar werken aan hun eigen projecten, die soms resulteren in een eigen startup. En daaruit komen regelmatig leuke dingen naar buiten.

Eén van de nieuwste creaties uit het C-Lab: een slimme zonnebril waardoor je geen monitor meer nodig hebt. Toepasselijk heeft deze wearable de naam Monitorless gekregen. Hij kan draadloos met je smartphone verbinden. Dat stelt de bril in staat om beelden in zowel virtual en augmented reality te laten zien. Je wordt dus volledig ondergedompeld in een virtuele wereld, of de virtuele wereld wordt met de werkelijke wereld gemixt. Daarnaast kun je met de wearable ook pc-games op een smartphone spelen.

Vooralsnog is Monitorless nog een concept, net als veel andere producten uit het C-Lab. Omdat het vaak om experimentele projecten gaat, is het niet altijd zeker dat alle producten daadwerkelijk het levenslicht zien. De Monitorless wordt, samen met drie andere nieuwe projecten uit het C-Lab, volgende week getoond op de technologiebeurs Mobile World Congress. Die vindt plaats van 27 februari tot en met 2 maart in Barcelona.

Beeld: Shutterstock