Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Geen monitor meer nodig met deze slimme zonnebril van Samsung

22-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Samsung kennen we natuurlijk vooral van zijn smartphones en televisies. Maar het Zuid-Koreaanse bedrijf wil zich ook op andere markten storten, met producten die soms nog helemaal niet bestaan. Daarvoor heeft het bedrijf het Creative Lab opgericht. Medewerkers kunnen daar werken aan hun eigen projecten, die soms resulteren in een eigen startup. En daaruit komen regelmatig leuke dingen naar buiten.

Eén van de nieuwste creaties uit het C-Lab: een slimme zonnebril waardoor je geen monitor meer nodig hebt. Toepasselijk heeft deze wearable de naam Monitorless gekregen. Hij kan draadloos met je smartphone verbinden. Dat stelt de bril in staat om beelden in zowel virtual en augmented reality te laten zien. Je wordt dus volledig ondergedompeld in een virtuele wereld, of de virtuele wereld wordt met de werkelijke wereld gemixt. Daarnaast kun je met de wearable ook pc-games op een smartphone spelen.

Vooralsnog is Monitorless nog een concept, net als veel andere producten uit het C-Lab. Omdat het vaak om experimentele projecten gaat, is het niet altijd zeker dat alle producten daadwerkelijk het levenslicht zien. De Monitorless wordt, samen met drie andere nieuwe projecten uit het C-Lab, volgende week getoond op de technologiebeurs Mobile World Congress. Die vindt plaats van 27 februari tot en met 2 maart in Barcelona.

https://youtu.be/iOgs2Dspbm4

Deel dit artikel