Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Moovit: de app voor realtime openbaar vervoer

13-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zelf maak ik veel gebruik van het openbaar vervoer. Er zijn meerdere apps die mij helpen om van A naar B te komen. Nu heb ik Moovit ontdekt, een app die erg handig is en ook in het buitenland werkt!

In Nederland, maar ook op vakantie, maak ik gebruik van het openbaar vervoer. Vooral in het buitenland vind ik dit vaak een gedoe met het zoeken naar de haltes en onduidelijke metrolijnen. Ook in Nederland gebeurt het regelmatig dat ik naar een locatie moet die voor mij onbekend is. Weet je dan waar je moet uitstappen? Ik niet en vraag het dan voor de zekerheid maar even aan de buschauffeur. Nu gebruik ik Moovit (gratis te downloaden in Google Play en de App Store) en dat maakt het reizen met het OV een stuk prettiger!

Pluspunten van Moovit
+ Realtime inzicht waar je bent
+ Je krijgt meldingen als je over- of uit moet stappen
+ Je ziet je aankomsttijd
+ Overzichtelijk weergeven met duidelijk stappenplan
+ Beschikbaar in ruim 500 steden in het buitenland

Minpunten van Moovit
– Vertragingen en storingen in Nederland worden nog niet goed realtime verwerkt
– Moovit wil gebruikers stimuleren om melding te maken van stortingen. Maar ook bijhouden wie waar reist om zodoende goed advies te geven. Dit principe werkt nog niet helemaal goed.

Moovit OV app

Wat is Moovit?
Moovit is een combinatie van Google Maps, 9292OV en een navigatie-app. Je kunt een route plannen van A naar B en krijgt daarbij de verschillende opties te zien. Je kunt bepaalde vervoermiddelen uitschakelen als je bijvoorbeeld een hekel hebt aan reizen met de bus. Als je een advies accepteert, start er een navigatie zoals je die kent van Google Maps: een duidelijk wandelroute naar je vertrekpunt en de route die je vervolgens verder aflegt, inclusief de verwachtte aankomsttijd. Erg handig vind ik ook dat je meldingen krijgt als er wat van je verwacht wordt. Zo krijg je een bericht als je moet overstappen of als je het eindpunt hebt bereikt.

Meer dan 500 steden
Moovit is beschikbaar in ruim 500 steden wereldwijd. Ik moet toegeven dat ik de app nog niet heb gebruikt in het buitenland, maar ga dat zeker doen. Ga jij binnenkort naar het buitenland? Deel dan je ervaring in de comments onder dit blog.

Realtime & Social
Je kunt op de kaart zien welke haltes er in je omgeving zijn en zien en bekijken welke vervoerders daar vertrekken en waar ze naar toe gaan. De vertrektijden worden realtime verwerkt. Het lijkt er alleen op dat de vertragingen en storingen in Nederland nog niet goed worden verwerkt.
Daarnaast is het idee van Moovit om gebruikers actief meldingen te laten maken van storingen. Dit principe kennen we bijvoorbeeld ook van Flitsmeister (beschikbaar in Google Play en de App Store) voor de flitsers. Maar er zijn te weinig gebruikers in Nederland, waardoor deze functie weinig toegevoegde waarde heeft. Dus download de app en zorg dat ik jou en jij mij op de hoogte kan houden van deze irritante storingen.

Ik heb Moovit alleen nog in Nederland gebruikt en met name de overzichtelijke weergave en navigatie spreekt mij aan. Gaat een van jullie binnenkort naar het buitenland? Probeer Moovit dan, ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Download Moovit (gratis):

download-android

download-app-store

Deel dit artikel