Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Motiv stopt volledige fitnesstracker in stijlvolle ring

04-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
04-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wie als goede voornemen heeft om meer te sporten en daar een gadget bij zoekt, komt al gauw bij een slimme armband uit. De fitnesstracker om je pols is tot nu toe het meest gangbare apparaat om je verbrande calorieën, het aantal actieve minuten en vaak ook het aantal uren dat je slaapt bij te houden. Het vervelende is dat ze vaak groot zijn, soms zelfs ook onhandig, en daardoor ongemakkelijk om de hele dag te dragen. Met het uiteindelijke gevolg dat ze in de kast belanden en daar geen data over je activiteit verzamelen, maar alleen nog maar stof.

Het bedrijf Motiv komt met een apparaat dat wel aantrekkelijk en eenvoudig is om continu te dragen: een fitnesstracker in de vorm van een ring. Data over je sport- en beweegactiviteiten, inclusief je hartslag, kun je binnenkort ook met dit apparaat bijhouden. De ring meet voor je dagelijkse doelstelling het aantal actieve minuten, zegt een medewerker van Motiv tegen Engadget. Dat is volgens het bedrijf handiger dan een vaag doel, zoals 10.000 stappen of een aantal calorieën.

Wil je in de data duiken, dan kun je de daarvoor bestemde app op je smartphone installeren. De ring is beschikbaar in twee kleuren: roségoud en grijs. Met een volle batterij, die je via een USB-dongle kunt opladen, gaat het apparaat volgens de fabrikant zo’n drie tot vijf dagen mee. Het bedrijf verwacht de ring deze lente op de markt te brengen. Je kunt het apparaat al wel vast bestellen voor 200 dollar, maar hij wordt op dit moment wel alleen bezorgd in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel