Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Moto G5 (Plus): goede smartphone voor goede prijs

01-03-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
01-03-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De G-serie van Moto staat erom bekend een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding te leveren en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen bij de lancering van de Moto G5 en G5 Plus.

Moto G5 (Plus)
De Moto G5 en de G5 Plus zijn aan de buitenkant vrijwel identiek, maar er zijn toch een aantal verschillen. Zo heeft de Plus-versie een groter scherm met een diagonaal van 5,2 inch, de G5 doet het met een 5 inch-scherm, beide met een full HD-resolutie.

Onder de motorkap is de G5 uitgerust met een Snapdragon 430 waar de Plus een Snapdragon 625 heeft. Beide toestellen zijn voorzien van een vingerafdrukscanner die aan de voorzijde is gepositioneerd. Qua camera is er gekozen voor een 13 megapixel (G5) en 12 megapixel (G5 Plus). Dit klinkt wellicht wat vreemd, maar meer megapixels is niet altijd beter. De G5 Plus heeft een extra grote sensor die ervoor zorgt dat er meer licht wordt opgevangen. Hierdoor is de kwaliteit van de foto’s beter, zeker bij weinig licht.

Qua accu zien we een 2800 mAh-exemplaar in de G5 en 3000 mAh in de Plus. Moto staat bekend om zijn goede accuduur, dus dat belooft veel goeds. Deze nieuwste generatie Moto G wordt gelanceerd met Android 7.0, één van de nieuwste Android-versies.

Moto G5 – ervaringen
Zelf ben ik altijd enthousiast geweest over de G-serie van Moto, dus ik was erg benieuwd naar de nieuwste generatie toestellen. Ook deze vallen niet tegen, de G5 en G5 Plus worden steeds completer qua functies en mogelijkheden en dit wordt nog steeds tegen een scherpe prijs aangeboden.

De toestellen voelen goed en hebben een design dat veel mensen zal aanspreken. Dit in combinatie met de complete mogelijkheden en de goede prijs, maken dit meer dan interessante smartphones.

De Moto G5 heeft een adviesprijs van 199 euro, voor de Moto G5 Plus zul je 280 euro moeten neertellen.

Binnenkort volgt er meer informatie over de eventuele beschikbaarheid van de toestellen bij T-Mobile, deze is dan hier te vinden: https://www.t-mobile.nl/lenovo

Deel dit artikel