T-Mobile blog Founders blog
t-mobile multisim
Overzicht Innovatie

Multisim: wat is het en hoe werkt het?

08-11-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-11-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met hetzelfde nummer op verschillende apparaten bereikbaar én online. Tegelijkertijd. Het kan met T-Mobile Multisim. Sinds kort is die los aan te schaffen of in combinatie met de Apple Watch. Maar wat is het precies? En hoe werkt het? Na het lezen van dit blog weet je het.

Wat is Multisim?

Met T-Mobile Multisim kun je meerdere simkaarten koppelen aan hetzelfde telefoonabonnement. Zo kun je op verschillende apparaten mobiel bellen via hetzelfde telefoonnummer en mobiel internetten met dezelfde databundel.

wat is multisim

Daarom T-Mobile Multisim!

Op dit moment is Multisim exclusief beschikbaar bij T-Mobile. Je gebruikt het in combinatie met cellular-versies van de Apple Watch, zoals de Apple Watch Series 7 Cellular. Cellular-horloges hebben een ingebouwde simkaart die je dankzij T-Mobile Multisim koppelt aan je telefoonabonnement. Het horloge maakt zo zelf verbinding met het mobiele netwerk. Op die manier kun je ook op je smartwatch bellen, internetten en appen als je telefoon niet in de buurt is.

T-Mobile Multisim abonnement afsluiten en instellen

Voor T-Mobile Multisim sluit je een nieuw abonnement af van € 5 per maand*. Dit koppel je aan je huidige telefoonabonnement. De eerste maand na het aflossen van je krediet is het abonnement dagelijks opzegbaar. In totaal kun je vier apparaten, naast je telefoon, via Multisim koppelen aan je abonnement.

Sluit je een T-Mobile Multisim abonnement af? Dat kan op dit moment met de cellular-varianten van alle Apple Watch horloges. Het koppelen van het horloge aan je abonnement en Multisim gaat automatisch als je ’m bij ons koopt. Wel zo makkelijk. Zelf hoef je alleen je smartwatch te koppelen aan je iPhone. Elke iPhone vanaf de eerste SE en de iPhone 6s is geschikt. Zorg wel dat je telefoon iOS 15.1 heeft.

Zo werkt bellen en internetten

Zodra je gebeld wordt, gaat zowel je Apple Watch Series 7 Cellular als je iPhone over. Jij kiest met welk apparaat je opneemt. Wanneer je dit doet, stopt het andere apparaat natuurlijk met overgaan.

Dankzij Multisim kun je ook mobiel internetten op het horloge. Dit gaat via 4G. Handig als je telefoon nog thuis ligt, maar je tijdens het sporten wel muziek wilt streamen naar je draadloze koptelefoon. Of als je een WhatsApp-bericht wilt beantwoorden. Je iPhone hoeft daar met Multisim niet langer voor in de buurt te zijn.

In het kort

Alle belangrijke weetjes en feiten over Multisim op een rij? Je leest het hieronder:

  • Met Multisim gebruik je je telefoonabonnement tegelijkertijd op verschillende apparaten.
  • Op dit moment kan het exclusief bij T-Mobile met de cellular-varianten van alle Apple Watch horloges.
  • Koop je bij ons de Apple Watch Series 7 Cellular met Multisim? Dan kun je Multisim direct gebruiken nadat je het horloge aan je iPhone hebt gekoppeld.
  • Daarna bel en internet je op het horloge met de bundels uit je telefoonabonnement.
  • Een Multisim abonnement kost € 5 per maand* en is na de eerste maand dagelijks opzegbaar. Mits je het horloge volledig hebt afbetaald.

Meer weten over de toekomst van mobiel bellen? Op onze Multisim pagina vind je écht alle ins en outs.

*met uitzondering van inflatiecorrectie.

Deel dit artikel