T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Muziek delen wordt nog makkelijker met Shazam voor iMessage

11-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Welk nummer is dat nou? Is dat niet van…? We herkennen het allemaal: de naam van een nummer ligt op het puntje van je tong. En toch komt het niet in je op. Daar biedt de app Shazam een oplossing voor. De app gebruikt de ingebouwde microfoon van je smartphone om een nummer te luisteren. Vervolgens vertelt de app je naam en artiest.

Shazam is de afgelopen jaren flink populair geworden, maar miste nog een eenvoudige feature. Muziek is sociaal, muziek verbindt. Muziek wil je makkelijk kunnen delen. Delen via de app kon al, maar Shazam maakt dat nu daadwerkelijk makkelijker, met een speciale app die je in de berichtenapp iMessage van Apple kunt gebruiken: Shazam for iMessage.

Dat werkt zo: sinds kort heeft iMessage zijn eigen App Store. Je kunt nu dus apps downloaden die je binnen de Berichten-app van Apple zelf kunt gebruiken. Net zoals in de gewone app kun je de microfoon gebruiken om een nummer te herkennen. Maar het resultaat krijg je te zien in de vorm van een bericht, dat je direct kunt delen met je vrienden.

Om de iMessage-app te gebruiken, moet je ook de gewone app op je apparaat geïnstalleerd hebben (hier gratis te downloaden). Vervolgens ga je binnen iMessage naar een chat en klik je op het App Store-icoon. Daar vind je al je iMessage-apps, die je direct kunt activeren op te gebruiken.

Deel dit artikel