T-Mobile blog Founders blog
muziek downloaden
Overzicht Entertainment

Alles over legaal muziek downloaden

25-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
25-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Altijd muziek bij je hebben, ook zonder internet. Dat klinkt toch ideaal? Legaal muziek downloaden om zo overal naar je favoriete nummers te luisteren: het is mogelijk. Hoe je dat doet? In dit blog staan de beste mogelijkheden voor het offline opslaan van liedjes en het downloaden van MP3’s.

Naast het downloaden en offline streamen van muziek heb je natuurlijk ook nog de mogelijkheid om te genieten van je favoriete streamingsdienst met een mobiel abonnement van T-Mobile. Kies je bundel en geniet van je favoriete muziek.

Muziek offline opslaan van streamingsdiensten

Met een abonnement op een streamingsdienst of een app kun je vaak muziek opslaan als je online bent. Ben je daarna offline? Dan spelen de opgeslagen nummers nog steeds gewoon af. Streamingsdiensten en apps waarmee je dat kunt zijn Spotify Premium, Apple Music, Deezer, SoundCloud Go en Tidal.

Spotify Premium

Spotify is misschien wel de bekendste streamingsdienst met meer dan 50 miljoen nummers en zeer verschillende genres. Voor € 9,99 per maand heb je Premium en kun je je favoriete liedjes downloaden en ook offline beluisteren.

App image
Spotify – Muziek en podcasts
Rating starRating starRating starRating starRating star

Met Spotify krijg je direct toegang tot miljoenen nummers en podcasts.

Download deze app hier

Deezer

Een bekend alternatief voor Spotify is Deezer. Deezer Premium kost € 10,99 per maand en daarmee ben je ook offline verzekerd van goede muziek en podcasts.

App image
Deezer – Muziek en podcasts
Rating starRating starRating starRating starRating star

Stream, luister offline en maak afspeellijsten aan op Deezer

Download deze app hier

Apple Music

Het Apple Music abonnement is ideaal voor mensen met een iPhone, iPad of Apple Watch. Ook Android-gebruikers kunnen de app van Apple Music downloaden. Heb je een abonnement? Voeg dan je favoriete nummers toe aan je bibliotheek en download ze.

App image
Apple Music
Rating starRating starRating starRating starRating star

100 miljoen nummers. Allemaal reclamevrij.

Download deze app hier

SoundCloud Go 

Ook SoundCloud Go is een goede keuze als je offline muziek wilt beluisteren. Met dit abonnement van SoundCloud vind je heel veel muziek, ook van beginnende artiesten die je niet op andere streamingsdiensten tegenkomt. SoundCloud Go kost € 5,99 per maand en offline nummers opslaan is makkelijk.

App image
SoundCloud – Muziek en Liedjes
Rating starRating starRating starRating starRating star

Ontdek muziek & download nummers om offline te luisteren met SoundCloud Go !

Download deze app hier

Tidal

Ook bij de Zweedse streamingsdienst Tidal kun je terecht voor offline muziek. Met het HiFi-abonnement van € 9,99 per maand heb je de mogelijkheid om onbeperkt offline muziek te luisteren. Tidal heeft contracten met grote én kleine labels en je kunt genieten van zo’n 25 miljoen nummers.

App image
TIDAL Music
Rating starRating starRating starRating starRating star

HiFi-kwaliteit, afspeellijsten en video

Download deze app hier

Waar kun je muziek kopen en MP3-bestanden downloaden?

Wil je dat muziek helemaal van jou is? Zodat je ook je favoriete nummers beluistert zonder een abonnement op een streamingsdienst? Gebruik dan programma’s waarmee je (losse) muziek kunt kopen en vervolgens kunt opslaan op je telefoon of laptop. Dit doe je onder andere met iTunes, Qobuz, 7Digital, Amazon, Bandcamp.

iTunes

Naast films, series en audioboeken staat iTunes vol met muziek. In de iTunes Store koop je muziek die je vervolgens downloadt en dan offline beluistert.

Qobuz 

Bij Qobuz koop je albums of losse nummers van je favoriete artiesten die je vervolgens in hoge resolutie downloadt. Vooral als je muziek luistert over boxen merk je de betere kwaliteit. Voor het downloaden van de muziek via Qobuz heb je geen abonnement nodig.

App image
Qobuz: Music & Editorial
Rating starRating starRating starRating starRating star

Qobuz, a unique approach to online music. With Qobuz, listen to unlimited music in the highest…

Download deze app hier

7Digital

Ook bij 7Digital vind je muziek in hi-res audio. Je downloadt losse nummers of volledige albums en hebt de beschikking over zeer uiteenlopende genres en stijlen. Ook muziek van Nederlandse artiesten vind je op dit platform. In de hoogste kwaliteit.

Amazon

Op Amazon is haast alles te koop, zo ook muziek. Naast klassieke lp’s en cd’s vind je hier ook MP3’s, zodat je eenvoudig naar muziek luistert zonder internet.

Bandcamp

Houd je vooral van alternatieve muziek en wil je graag beginnende artiesten steunen? Dan is Bandcamp interessant. Op dit platform koop en beluister je muziek direct. Ook is het een handig platform om nieuwe muziek te ontdekken.

App image
Bandcamp
Rating starRating starRating starRating starRating star

Koop muziek, steun artiesten.

Download deze app hier

Gratis en legaal een MP3 downloaden? Zo doe je dat

MP3’s downloaden is net wat anders dan nummers streamen en downloaden. Het voordeel van MP3’s is dat je ze makkelijk overzet naar een ander apparaat. Ook kun je met vele apps je muziek afspelen, in plaats van dat je vastzit aan de app van een streamingsdienst. Kies een smartphone naar keuze en download legaal MP3’s via ReverbNation of NoiseTrade:

liedjes mp3 muziek downloaden

ReverbNation

Op ReverbNation vind je muziek van zo’n vier miljoen artiesten en gebruikers. Grote bands zoals Imagine Dragons zijn hier begonnen door muziek gratis beschikbaar te maken voor fans.

NoiseTrade

Voornamelijk onafhankelijke, alternatieve artiesten bieden hun muziek aan op NoiseTrade. Ook staan er EP’s op van grote platenmaatschappijen. Je downloadt volledige albums in plaats van dat je losse liedjes downloadt. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren: je ontvangt dan af en toe een nieuwsbrief en updates van artiesten in ruil voor gratis muziek.

Liever naar muziek luisteren mét internet? Met 5G van T-Mobile ben je verzekerd van een betrouwbaar en snel netwerk, ook als je veel data verbruikt tijdens het luisteren van muziek.

Deel dit artikel