T-Mobile blog Founders blog
muziek streamen
Overzicht Entertainment

Alles over muziek streamen

30-11-2021 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-11-2021 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je muziek streamen? Dat kan betaald en gratis via allerlei streamingdiensten. Van wat streamen is tot gratis streamen: in dit blog lees je er alles over. Net als het antwoord op de vraag: Deezer of Spotify?

Wat is muziek streamen?

Muziek streamen is het online luisteren van muziek. Het mooie hieraan is dat het afspelen meteen begint. Je hoeft niet te wachten tot een nummer of album is gedownload. Elk nummer van de streamingdienst staat meteen voor je in de startblokken. Altijd.

Muziek streamen via een streamingdienst

Streamen doe je via een streamingdienst. Waar je voor films en series terechtkunt bij streamingdiensten als Videoland en Netflix, heb je voor muziek weer andere streamingdiensten. Om deze diensten te gebruiken, heb je een account nodig. Meestal kost dit geld.

muziek streamen streamingdiensten

Beste streamingdiensten om muziek te luisteren

Je kunt via allerlei streamingdiensten online muziek luisteren. Wij zetten de beste voor je op een rij.

Deezer

Prijs: vanaf € 6,99

Een enorm aanbod, makkelijk in gebruik en een hoge geluidskwaliteit: dat is waar je op kunt rekenen als je muziek streamt via Deezer. Deze Franse dienst bestaat al sinds 2007 en heeft zijn sporen meer dan verdiend. Je kunt gratis muziek streamen met advertenties, maar kan bij T-Mobile al voor € 6,99 per maand onbeperkt muziek streamen zonder advertenties. Pluspunt: je kunt ook podcasts luisteren.

Muziek streamen met Deezer bij T-Mobile

Deezer is te downloaden voor Android, iOS, pc en Mac.

App image
Deezer: Music & Podcast Player
Rating starRating starRating starRating starRating star

Stream favorites, create playlists, listen offline & unlock The Power of Music.

Download deze app hier

Spotify

Prijs: vanaf € 9,99

Spotify is ook één van de beste diensten om muziek mee te streamen. Fijn zijn de verschillende manieren waarmee deze van oorsprong Zweedse dienst je helpt nieuwe muziek te ontdekken. Dat doet het met een heleboel verschillende afspeellijsten en met algoritmes. De dienst houdt bij welke nummers je luistert en zoekt uit wat luisteraars van dezelfde nummers nog meer graag luisteren. Net als bij Deezer kun je ook podcasts streamen.

Spotify is te downloaden voor Android, iOS, pc en Mac.

App image
Spotify: Music, Podcasts, Lit
Rating starRating starRating starRating starRating star

Discover trending music, audiobooks and podcasts. Listen offline with Premium.

Download deze app hier

Apple Music

Prijs: vanaf € 9,99

Heb je een iPhone? Dan is Apple Music een fijne dienst om muziek te streamen. Het heeft een groot aanbod van nummers en exclusieve podcasts. De dienst is ideaal als je thuis ook andere producten van Apple hebt, zoals Apple TV. Zo stream je makkelijk muziek naar je televisie. Ideaal als je geen draadloze speakers hebt.

Apple Music is te downloaden voor Android en is standaard geïnstalleerd op iOS.

App image
Apple Music
Rating starRating starRating starRating starRating star

100 miljoen nummers. Allemaal reclamevrij.

Download deze app hier

Tidal

Prijs: vanaf € 9,99

Ben je een muziekpurist? Dan is Tidal het overwegen waard om muziek mee te streamen. De dienst biedt een hogere geluidskwaliteit. Dit komt omdat je geen mp3-bestanden streamt, maar muziek streamt in FLAC-formaat. Deze bestanden bevatten meer informatie en daarmee een hogere geluidskwaliteit. Het streamen kost hierdoor wel meer data, maar dat is geen probleem als je een Unlimited abonnement hebt! De Tidal kosten zijn € 9,99 per maand.

Tidal is te downloaden voor Android, iOS, pc en Mac.

App image
TIDAL Music: HiFi, Playlists
Rating starRating starRating starRating starRating star

Music is better on TIDAL

Download deze app hier

YouTube Music

Prijs: vanaf € 9,99

YouTube Music is de streamingdienst van YouTube voor het luisteren naar muziek. Het is wat anders dan YouTube Premium, maar je kunt er wel muziek mee streamen zonder tussendoor reclames te horen. Met de dienst kun je ook de videoclip kijken, maar dat hoeft niet. Groot voordeel: de zoekfunctie. Weet je de naam van het nummer niet, maar wel een deel van de tekst? Typ het in en je vindt jouw nummer. Ideaal als je niet zo goed met namen bent.

YouTube Music is te downloaden voor Android en iOS.

App image
YouTube Music
Rating starRating starRating starRating starRating star

Een schat aan muziek, helemaal voor jou

Download deze app hier

Napster

Prijs: vanaf € 9,99

Het zorgde eind jaren 90 voor een revolutie in de wereld van de muziek: Napster. Via dit programmaatje kon je illegaal muziek downloaden. Inmiddels is Napster een volkomen legale streamingdienst. Heb je een kleine databundel, maar wil je wel muziek streamen? Dan is Napster een slimme keuze, omdat het de afspeelkwaliteit met maximaal 192 kbit/s bewust laag houdt. Bij andere diensten is dit vaak 256 of 320 kbit/s.

Napster is te downloaden voor Android en iOS.

App image
Napster
Rating starRating starRating starRating starRating star

Eindeloos miljoenen nummers streamen. Nooit reclame.

Download deze app hier

JUKE

Prijs: vanaf € 9,99

JUKE is een handige streamingdienst als je graag muziek streamt, maar het ook fijn vindt om naar de radio te luisteren. Deze Nederlandse app combineert deze twee werelden namelijk. De focus ligt op Nederlandse zenders en suggesties, maar het aanbod telt meer dan 50 miljoen liedjes. Je vindt er dus net zo makkelijk een album of nummer van een buitenlandse artiest.

JUKE is te downloaden voor Android en iOS.

App image
JUKE: Podcasts, Radio & Muziek
Rating starRating starRating starRating starRating star

Gratis en onbeperkt luisteren

Download deze app hier

Primephonic

Prijs: vanaf € 9,99

Bij vrijwel alle streamingdiensten ligt de focus op popmuziek. Wil jij juist graag klassieke muziek streamen? Dan is er Primephonic, een andere streamingdienst van eigen bodem. De focus bij deze dienst ligt op componisten en een eerlijke vergoeding voor de muziek. Andere streamingdiensten werken met een pay per track-vergoeding, maar dat is natuurlijk niet eerlijk voor klassieke stukken die soms wel drie kwartier duren. Daarom werkt Primephonic met een pay per second-vergoeding voor de artiesten. Daar merk jij trouwens niets van, want jij betaalt gewoon een vast laag bedrag van € 9,99.

Primephonic is te downloaden voor Android en iOS.

Waarom kost het online luisteren van muziek geld?

Muziek streamen kost geld. Of je nu luistert op je telefoon of pc. Dat komt omdat de streamingdienst geld betaalt voor de streamingsrechten van de muziek die jij wilt luisteren. Bij sommige kun je (beperkt) gratis muziek streamen. Tussen nummers door hoor je dan advertenties. Andere diensten kun je alleen gebruiken door ervoor te betalen. Vaak betaal je ongeveer € 10 per maand en is zo’n abonnement maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast.

Muziek streamen met familiedeals

Heb je de voor jou ideale dienst gevonden om muziek te streamen? Mooi! Misschien zijn er andere mensen bij je thuis die ook graag meegenieten. Goed nieuws, want de meeste streamingdiensten hebben familiedeals. Voor een paar euro per maand extra deel je jouw account met vaak vijf andere mensen. Je kunt dan de kosten delen en bent zo per persoon goedkoper uit. Bij ons kun je zelfs datavrij muziek streamen.

Deezer of Spotify?

Deezer en Spotify zijn twee van de populairste streamingdiensten. En terecht, want ze hebben min of hetzelfde aanbod en dezelfde mogelijkheden. Je kunt podcasts luisteren, op verschillende manieren nieuwe muziek ontdekken en artiesten volgen. Overweeg je Deezer of Spotify en heb je een telefoonabonnement bij T-Mobile? Dan is Deezer zonder twijfel de beste keuze.

Vanaf 30 november 2021 is Deezer met een abonnement bij T-Mobile extra goedkoop. We hebben namelijk drie mooie deals voor je:

  • Deezer Flex: een maandelijks opzegbaar abonnement. De eerste twee maanden betaal je maar € 1,99, daarna € 9,99 per maand.
  • Deezer Family: een maandelijks opzegbaar abonnement waarmee je met zes personen één account deelt. De eerste maand is helemaal gratis, daarna betaal je € 14,99 per maand.
  • Deezer vast: dit is de beste deal. Hiermee neem je een abonnement voor 24 maanden voor maar € 6,99 per maand.

Overstappen van Spotify, Tidal en Apple Music op Deezer

Twijfel je nog om deze gunstige deal te pakken, omdat je een abonnement bij een andere dienst gebruikt? Daar heeft Deezer wat moois voor. Je stapt namelijk extra makkelijk over. Met een paar klikken zet je al je afspeellijsten en favorieten over naar Deezer. Zo luister je voor een lagere prijs op de oude voet verder. Maar dan niet via Spotify of Tidal, maar via Deezer.

Zo zet je afspeellijsten over:

  • Open de Deezer app.
  • Ga naar het instellingenmenu.
  • Selecteer ‘Je favorieten overzetten’.
  • Klik op de streamingdienst waarvan je gegevens wilt overzetten.
  • Volg de stappen en Deezer zet je gegevens over.

Veel plezier met streamen!

Deel dit artikel