Populaire zoekopdrachten

muziek streamen
Overzicht Entertainment

Alles over muziek streamen

19-02-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
19-02-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat is muziek streamen?

Muziek streamen is het online luisteren van muziek. Het mooie hieraan is dat het afspelen meteen begint. Je hoeft niet te wachten tot een nummer of album eerst is gedownload. Elk nummer van de streamingdienst staat hiermee continu voor je in de startblokken.

Muziek streamen via een streamingdienst

Streamen doe je via een streamingdienst. Waar je voor films en series terechtkunt bij streamingdiensten als Videoland en Netflix, heb je voor muziek weer andere streamingdiensten. Om deze diensten te gebruiken, heb je een account nodig. Meestal kost dit geld.

Waarom kost het online luisteren van muziek geld?

Muziek streamen kost geld. Dat komt omdat de streamingdienst geld betaalt voor de streamingsrechten van de muziek die jij wilt luisteren. Bij sommige kun je (beperkt) gratis muziek streamen. Tussen nummers door hoor je dan advertenties. Andere diensten kun je alleen gebruiken door ervoor te betalen. Vaak betaal je ongeveer € 10 per maand en is zo’n abonnement maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast.

muziek streamen diensten

Via deze diensten kun je muziek streamen

Je kunt via allerlei streamingdiensten online muziek luisteren. Wij zetten de beste voor je op een rij.

Deezer

Prijs: vanaf € 6,99

Een enorm aanbod, makkelijk in gebruik en een hoge geluidskwaliteit: dat is waar je op kunt rekenen als je muziek streamt via Deezer. Deze Franse dienst bestaat al sinds 2007 en heeft zijn sporen meer dan verdiend. Je kunt gratis muziek streamen met advertenties, maar kan bij T-Mobile al voor € 6,99 per maand onbeperkt muziek streamen zonder advertenties. Pluspunt: je kunt ook podcasts luisteren.

Muziek streamen met Deezer bij T-Mobile

Deezer downloaden voor Android, iOS, pc en Mac.

Spotify

Prijs: vanaf € 9,99

Spotify is net zo gebruiksvriendelijk als Deezer en is daarmee ook één van de beste diensten om muziek mee te streamen. Fijn zijn de verschillende manieren waarmee deze van oorsprong Zweedse dienst je helpt nieuwe muziek te ontdekken. Dat doet het met een heleboel verschillende afspeellijsten en met algoritmes. De dienst houdt bij welke nummers je luistert en zoekt uit wat luisteraars van dezelfde nummers nog meer graag luisteren. Net als bij Deezer kun je ook podcasts streamen. Ook kun je bij zowel Deezer als Spotify muziek streamen zonder MB’s te verbruiken met Datavrije muziek van T-Mobile. Daarover verderop in het blog meer!

Spotify downloaden voor Android, iOS, pc en Mac.

Apple Music

Prijs: vanaf € 9,99

Heb je een iPhone? Dan is Apple Music een fijne dienst om muziek te streamen. Het heeft een groot aanbod van nummers en exclusieve podcasts. De dienst is ideaal als je thuis ook andere producten van Apple hebt, zoals Apple TV. Zo stream je makkelijk muziek naar je televisie. Ideaal als je geen draadloze speakers hebt.

Apple Music downloaden voor Android en iOS (standaard geïnstalleerd).

Tidal

Prijs: vanaf € 9,99

Ben je een muziekpurist? Dan is Tidal het overwegen waard om muziek mee te streamen. De dienst biedt een hogere geluidskwaliteit. Dit komt omdat je geen mp3-bestanden streamt, maar muziek streamt in FLAC-formaat. Deze bestanden bevatten meer informatie en daarmee een hogere geluidskwaliteit. Het streamen kost hierdoor wel meer data, maar dat is geen probleem als je een Unlimited abonnement hebt!

Tidal downloaden voor Android, iOS, pc en Mac.

YouTube Music

Prijs: vanaf € 9,99

YouTube Music is de streamingdienst van YouTube voor het luisteren naar muziek. Het is wat anders dan YouTube Premium, maar je kunt er wel muziek mee streamen zonder tussendoor reclames te horen. Met de dienst kun je ook de videoclip kijken, maar dat hoeft niet. Groot voordeel: de zoekfunctie. Weet je de naam van het nummer niet, maar wel een deel van de tekst? Typ het in en je vindt jouw nummer. Ideaal als je niet zo goed met namen bent.

YouTube Music downloaden voor Android en iOS.

Napster

Prijs: vanaf € 9,99

Het zorgde eind jaren 90 voor een revolutie in de wereld van de muziek: Napster. Via dit programmaatje kon je illegaal muziek downloaden. Inmiddels is Napster een volkomen legale streamingdienst. Heb je een kleine databundel, maar wil je wel muziek streamen? Dan is Napster een slimme keuze, omdat het de afspeelkwaliteit met maximaal 192 kbit/s bewust laag houdt. Bij andere diensten is dit vaak 256 of 320 kbit/s.

Napster downloaden voor Android, iOS en pc.

JUKE

Prijs: vanaf € 9,99

JUKE is een handige streamingdienst als je graag muziek streamt, maar het ook fijn vindt om naar de radio te luisteren. Deze Nederlandse app combineert deze twee werelden namelijk. De focus ligt op Nederlandse zenders en suggesties, maar het aanbod telt meer dan 50 miljoen liedjes. Je vindt er dus net zo makkelijk een album of nummer van een buitenlandse artiest.

JUKE downloaden voor Android en iOS.

Primephonic

Prijs: vanaf € 9,99

Bij vrijwel alle streamingdiensten ligt de focus op popmuziek. Wil jij juist graag klassieke muziek streamen? Dan is er Primephonic, een andere streamingdienst van eigen bodem. De focus bij deze dienst ligt op componisten en een eerlijke vergoeding voor de muziek. Andere streamingdiensten werken met een pay per track-vergoeding, maar dat is natuurlijk niet eerlijk voor klassieke stukken die soms wel drie kwartier duren. Daarom werkt Primephonic met een pay per second-vergoeding voor de artiesten. Daar merk jij trouwens niets van, want jij betaalt gewoon een vast laag bedrag van € 9,99.

Primephonic downloaden voor Android en iOS.

Google Play Music

Prijs: vanaf € 9,99

Via Google Play Music kun je ook muziek streamen. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij veel andere diensten. Een belangrijk verschil: je kunt muziek die je eerder kocht zelf toevoegen aan je Google Play Music-bibliotheek. Zonder bij te betalen tot wel 50 duizend nummers. Perfect als muziek van jouw favoriete artiest niet beschikbaar is via een streamingdienst.

Google Play Music downloaden voor Android en iOS.

Muziek streamen met familiedeals

Heb je de voor jou ideale dienst gevonden om muziek te streamen? Mooi! Misschien zijn er andere mensen bij je thuis die ook graag meegenieten. Goed nieuws, want de meeste streamingdiensten hebben familiedeals. Voor een paar euro per maand extra deel je jouw account met vaak vijf andere mensen. Je kunt dan de kosten delen en bent zo per persoon goedkoper uit.

Datavrije Muziek: zonder dataverbruik muziek streamen bij T-Mobile

Muziek streamen is hartstikke populair. De meeste mensen doen het dagelijks. Dat kan behoorlijk wat data kosten. Daarom heeft T-Mobile iets moois als je de bundel van 10GB hebt: Datavrije Muziek. Het werkt simpel, want muziek streamen gaat dan automatisch niet meer van je bundel. Zo hou je die MB’s over voor andere dingen. Bijvoorbeeld om de beste thrillers op Netflix te streamen, om maar wat te noemen.

Veel plezier met streamen!

Deel dit artikel