Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Muziek streamingdiensten: De muzikale keuze is reuze

13-10-2014 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
13-10-2014 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Tegenwoordig is er overal (gratis) muziek. Waar we vroeger nog afhankelijk waren van radio of ouderwetse geluidsdragers als lp’s, cassettes, cd’s en MP3’s, kunnen we nu alle muziek online beluisteren met muziek streamingdiensten. Of dit nu is gratis via YouTube of Soundcloud of tegen een kleine betaling via streaming-audiodiensten als Spotify of Deezer, alle muziek is voor iedereen toegankelijk. Als je maar over een (mobiele) internetverbinding beschikt. Ideaal toch? Of niet helemaal?


Elk voordeel heb ze nadeel

Een van de grootste nadelen van deze ongekende overdaad is dat het steeds moeilijker wordt om nieuwe muzikale pareltjes te ontdekken. Tenslotte wil je niet elke dag dezelfde muziek luisteren. De oplossing vind je in websites/apps met playlists die geselecteerd worden door experts. Deze experts maken een selectie uit het gigantische aanbod zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Onderstaande Nederlandse initiatieven brengen je licht in de muzikale duisternis.

22tracks
Een van de bekendste diensten om nieuwe muziek te ontdekken is 22tracks. Deze Nederlandse start-up is eigenlijk een online jukebox waarbij 22 specialisten uit vier steden (Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen) per genre, ja je raadt het al, 22 nieuwe nummers selecteren. Op deze manier heb je altijd de nieuwste muziek, gebaseerd op je persoonlijke voorkeur. 22tracks kan je beluisteren via hun (mobiele) website of via de prachtige app voor iOS.

Perfects.nl
Perfects.nl is een initiatief van de Nederlandse bloggers en muziekliefhebbers Niels Aalberts en Wilbert Leerling. Op deze site vind je playlists op basis van bands, genres en stemmingen en allemaal samengesteld door bekende muziekkenners als Leo Blokhuis, Kees de Koning en Atze de Vrieze. Een ongekend rijke schatkamer die het beste uit het enorme muzikale aanbod van Spotify, Deezer en het nieuwe medium Kollekt.FM combineert.

Andere manieren
Er zijn nog legio andere manieren om online muziek te ontdekken. Wat te denken van Mixcloud, waar (on)bekende dj’s gratis mixen aanbieden of van VPRO’s Luisterpaal waar de nieuwste (alternatieve) muziekalbums te beluisteren zijn. En als je natuurlijk echt hele goede muziek wilt horen dan luister je natuurlijk naar mijn playlist op Deezer, met de beste muziek van het lopende jaar.

Welke websites/apps gebruik jij om nieuwe muziek te ontdekken?

Dit artikel is geschreven door Dirk Jan Zwartveld. Dirk Jan is een T-Mobile medewerker met een grote muzikale passie. Volg hem op Twitter: @dzwartveld of via zijn website: www.djzwartveld.nl

Deel dit artikel