T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Muziekplatform 22tracks gooit het roer om en zet in op Spotify

19-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
19-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Deze week gaat het Nederlandse muziekplatform 22tracks er compleet anders uit zien. Op het platform stelden artiesten en DJ’s playlists van onontdekte muziek samen. Maandelijks waren op het platform en via de app 22 muzieklijsten met nummers uit verschillende muziekgenres terug te vinden. Die app gaat verdwijnen.

In plaats daarvan gaat het merk inzetten op Spotify, schrijft Het Parool. Door zijn playlists voortaan bij de populaire muziekstreamingdienst aan te bieden, zegt het bedrijf minder last te hebben van rechtenkwesties. Die zijn immers via Spotify zelf geregeld, waardoor 22tracks het werk op die manier uit handen wordt genomen. Ook wil het bedrijf op die manier een groter publiek bereiken.

De site als platform blijft wel bestaan. Daar wil 22tracks ook meer thema-afspeellijsten aanbieden, zoals specials rondom muziek uit de jaren 70 en 80 en archieven van eerder samengestelde lijsten. Ook wil het bedrijf vaker samenwerken met kleine platenlabels.

22tracks begon in 2009 met zijn dienst, toen het landschap van muziekstreaming er nog compleet anders uitzag. Vorig jaar organiseerde het voor het eerst zijn eigen festival in Amsterdam, 22fest. Dat evenement was ook gericht op het ontdekken van nieuwe muziek. Het festival blijft bestaan: de derde editie staat voor 2017 op de planning.

Deel dit artikel