Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

NBA-speler dunkt met behulp van een drone

20-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Drones kunnen worden gebruikt om olieplatformen te inspecteren, bedrijventerrein te bewaken of om landschappen op een prachtige manier in beeld te brengen. Je kunt er echter ook dingen mee doen, die minder nuttig zijn. Maar zeker niet minder tof! Dit weekend heeft een speler uit de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA een slam dunk gemaakt, samen met een drone.

Intel leverde deze drone, die de bal aanspeelde. Hij vloog boven het veld en op het juist moment liet de drone de bal los, zodat NBA-ster Aaron Gordon hem uit de lucht kon grijpen en een dunk kon maken. Dat bleek nog niet zo makkelijk, want de eerste paar pogingen mislukten. Uiteindelijk liet de drone precies op het juiste moment de bal los en lukte het Gordon.

De bijzondere slam dunk was onderdeel van NBA Slam Dunk Contest tijdens het All-Star Weekend van de Amerikaanse basketbalcompetitie. Daarbij is het de bedoeling dat spelers op een zo origineel mogelijke manier dunken. De drone-dunk van Gordon was niet genoeg om de wedstrijd te winnen, maar zijn poging gaat nu wel viral, waarmee de basketballer uiteindelijk de winnaar van het internet is geworden.

Deel dit artikel