Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Nederlanders kiezen steeds vaker voor tablet in plaats van computer

30-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De tablet is bezig aan een opmars in Nederlandse huishoudens. Steeds meer gezinnen verruilen de desktopcomputer voor een tablet. In 2015 had zes op de tien huishoudens een tablet in huis.

De helft van de Nederlandse huishoudens heeft nog een desktopcomputer in gebruik, maar de tablet wordt steeds populairder. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijft dat in 2013 nog slechts 40 procent van de huishoudens een tablet had.

Naast de tablet is ook de smartphone razend populair binnen de Nederlandse huishoudens. Ouderen schaffen ook steeds vaker een smartphone aan: twee op de tien heeft er inmiddels eentje. De smartphone is ook het populairst als het gaat om internetverbruik buitenshuis.

tablet vs desktop

In 2015 maakte 67 procent van alle Nederlanders gebruik van mobiel internet. In 2012 lag dat percentage een stuk lager met 40 procent. Toch kunnen we ook constateren dat laptops en tablets aan terrein winnen. Vooral in de trein worden deze twee vaak gebruikt: een kwart van de mensen surft op het internet via deze apparaten.

Deel dit artikel