Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Nederlands bedrijf wint prijs met slimme sokken voor diabetespatiënten

11-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
11-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Het bedrijf Siren Care van de Nederlandse ondernemer Henk Jan Scholten heeft een vooraanstaande prijs gewonnen: de TechCrunch Hardware Battlefield 2017. Siren Care maakt slimme kleding met sensoren die je helpen om je gezondheid in de gaten te houden. Met de eerste prijs krijgt het bedrijf 50.000 dollar.

Hardware Battlefield wordt georganiseerd door techwebsite TechCrunch. Zij waren onder de indruk van het eerste product van Siren Care: sokken voor diabetespatiënten. Die meten met behulp van sensoren de temperatuur in je voeten. Daarmee kan de patiënt een op een app een signaaltje ontvangen als iets fout dreigt te gaan.

In een interview met TechCrunch zegt het bedrijf dat sokken slechts het begin zijn. In de toekomst moeten veel meer kledingstukken volgen die gebruik maken van sensoren om mensen te helpen. Siren Care wil zich daarbij vooral richten op chronische ziekten en ouderdom. Centraal staat dat de producten die het bedrijf maakt gemakkelijk in gebruik is: het moet kleding zijn die je toch al dagelijks draagt.

RTL Z sprak overigens ook met Scholten, de Nederlander die aan de wieg stond van het bedrijf. Hij richtte het bedrijf samen met twee anderen op. Scholten, met een achtergrond in textielindustrie, is degene die ervoor zorgt dat de sensoren op de juiste manier in de sokken terechtkomen.

Deel dit artikel