Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Nederlandse startup komt met modulaire koptelefoon die je kunt leasen

24-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Bezit is niet meer van deze tijd. We luisteren muziek met Spotify, rijden rond in Ubers en kijken series op Netflix. Dat kan ook met een koptelefoon, dacht de Nederlandse startup Gerrard Street. Bij dat bedrijf kun je geen koptelefoon kopen, maar er één leasen. Voor een paar euro per maand kun je gebruik maken van het apparaat, inclusief de service als het ding kapot gaat.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

De koptelefoon is modulair. Hij bestaat uit verschillende onderdelen, waardoor je hem makkelijk uit elkaar kunt halen. Als een onderdeel kapotgaat, kun je binnen een paar dagen een nieuwe krijgen. Het oude onderdeel kun je dan terugsturen. Op die manier wil het bedrijf de levensduur van koptelefoons verlengen. Het is – normaal gesproken – namelijk erg makkelijk om je hele koptelefoon weg te gooien als er slechts één onderdeel kapot is. Slecht voor het milieu en bovendien zonde van de onderdelen die het nog wel doen.

Een van de oprichters van Gerrard Street, Dorus Galama, laat aan Numrush weten dat het bedrijf nu 570 klanten heeft, waarvan ongeveer 400 via een crowdfundingcampagne. Op die manier haalde het bedrijf eind 2015 meer dan 17.500 euro binnen. Volgens Galama voert het bedrijf nu drie tot vijf reparaties per week uit, voornamelijk aan de kabels. Gerrard Street is verder al begonnen aan het ontwerp van zijn tweede model, dat binnen een jaar beschikbaar moet zijn.

Deel dit artikel