T-Mobile blog Founders blog
netflix offline kijken
Overzicht Mobiel

Netflix offline kijken: Zo werkt het

28-09-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-09-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Netflix is een van dé apps om online series en films te streamen. Onderweg in de trein op je telefoon, in bed op je tablet en op de bank op je smart-tv of laptop. Je hebt daarvoor twee dingen nodig: een Netflix-abonnement en een apparaat dat verbonden is met internet. Voor dat laatste is er echter een handige uitzondering.

Netflix offline kijken: hoe zit dat?

Met de Netflix-app voor je telefoon of tablet kun je series en films offline opslaan. Handig als je ook in het vliegtuig de beste thrillers op Netflix of leuke series op Netflix wilt streamen. Of als je de trein neemt naar de andere kant van het land, je databundel (bijna) op is en je tóch die ene spannende film wilt kijken. Je kunt Netflix offline kijken als je de serie of film die je wilt kijken vooraf offline opslaat via wifi. Je hebt daarna een bepaalde periode om deze offline te kijken.

Zo kijk je offline Netflix op je telefoon of tablet

Het downloaden van films en series is zo gebeurd. Zo gaat het in zijn werk:

  • Open de Netflix-app op je telefoon of tablet en zorg dat het apparaat verbonden is met wifi.
  • Druk onderaan op het Download-icoontje: dit is een pijltje dat naar beneden wijst.
  • Druk op ‘Kijk wat je kunt downloaden’.
    • Heb je al eerder series of films offline opgeslagen? Dan vind je ze hier terug.
  • Je ziet nu het aanbod dat je via Netflix offline kunt kijken.
  • Druk op de film of serie die je offline wilt opslaan.
  • Druk op ‘Downloaden’.
  • De geselecteerde film of aflevering wordt nu offline opgeslagen.
  • Je vindt de geselecteerde film of aflevering nu terug in het Download-scherm. Hier kun je ‘m offline kijken via Netflix.

Waarom kan ik niet alles via Netflix offline kijken?

Via Netflix kun je veel series, films en documentaires offline opslaan. Toch kun je niet het gehele aanbod offline kijken. Dit is een rechtenkwestie. Netflix heeft dan wél de rechten om een film of serie voor streamen aan te bieden, maar niet om te downloaden. Een groot deel van het aanbod maakt Netflix zelf, dus die kun je vaak wel offline opslaan.

netflix offline kijken telefoon tablet tv

Hoe lang kan ik films en series via Netflix offline kijken?

De ene film of serie is langer beschikbaar om offline te kijken dan de andere. Die tijd verschilt, omdat Netflix met elke beheerder van licenties andere afspraken maakt. In het Download-scherm van je Netflix-app zie je hoe lang je nog hebt om de film of serie offline te kijken. Ben je begonnen met het afspelen van een titel? Soms heb je maximaal 48 uur de tijd om het kijken te voltooien. Ook dan zie je in het Download-scherm hoe lang je nog hebt. Na het verlopen van deze tijd, kun je de download vaak een bepaald aantal keer vernieuwen. Je hebt dan langer de tijd om de film of serie via uit te kijken. Goed om te weten: offline opgeslagen films en series die zijn verlopen, verdwijnen uit het Netflix-aanbod en kun je niet vernieuwen.

Zonder zorgen Netflix kijken

Sla jij vaak Netflix-films en -series offline op om data te besparen en vind je dit eigenlijk maar onhandig? Misschien past een groter telefoonabonnement dan beter bij je verbruik. Vaak kost dit maar een paar euro in de maand meer. Volledig zonder zorgen bingewatchen via Netflix? Ga dan voor Unlimited van T-Mobile, waarmee je écht onbeperkt Netflix kunt kijken.

Deel dit artikel