Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Niantic wil dat mensen Pokémon Go spelen via speciale contactlenzen

08-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het valt niet te ontkennen dat Pokémon Go wereldwijd een enorme hit is. Dankzij het spelletje, waarbij je Pokémon ‘in de echte wereld’ kunt vangen op je smartphone, komen miljoenen mensen tegelijkertijd in aanraking met augmented reality. Met deze technologie wordt een virtuele laag over de echte wereld gelegd. Pokémon Go gebruikt de camera van je smartphone om de echte wereld te registreren en animeert daar dan een Pokémon bovenop.

In vergelijking met de eerste trailer, die bijna een jaar geleden verscheen (zie onderstaande video), is die augmented reality-laag echter nogal beperkt. Maar John Hanke, de CEO van ontwikkelaar Niantic Labs, zegt hij droomt om om nog veel verder te gaan. Daarover schrijf Popular Science na een bezoek van Hanke aan een conferentie over games. Zijn ultieme wens? Het dragen van contactlenzen waarmee je de Pokémon realistisch in je eigen wereld kan zien, zonder daarvoor een ander apparaat nodig te hebben.

Zover is het echter nog lang niet. Pokémon Go brengt eigenlijk maar een beperkte versie van augmented reality naar de massa. Ondertussen werkt een bedrijf als Microsoft aan een veel uitgebreidere variant. Daarbij draag je een speciale bril, de Microsoft HoloLens, waarmee je ook virtuele objecten in de wereld kunt zien. De bril is nu nog vrij groot, maar het is niet gek om te denken dat hij ooit het formaat van een contactlens heeft. Dat is echter niet iets voor de korte termijn, maar zal waarschijnlijk nog jaren duren.

Deel dit artikel