T-Mobile blog Founders blog
wk bmx 2021 niek kimmann
Overzicht Entertainment

WK BMX 2021 kijken met Niek Kimmann in actie

18-08-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
18-08-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Olympische helden met eigen ogen in actie zien? Het kan op zondag 22 augustus in Papendal, waar het WK BMX 2021 plaatsvindt. Dé plek om olympisch kampioen Niek Kimmann, bronzen medaillewinnares Merel Smulders en haar zus Laura Smulders naar de wereldtitel te juichen!

Snel, spectaculair en bordenvol actie: dát is wat je op het WK BMX 2021 kunt verwachten. Deze spectaculaire sport wordt steeds populairder. Dat is begrijpelijk, want het is razend spannend en je zit de hele tijd op het puntje van je stoel. De evenementen zijn op televisie al een belevenis op zich, maar hoe mooi is het dan dat je er live bij kunt zijn?

Over het WK BMX 2021

Het WK BMX wordt dit jaar gehouden in Nederland. En wel in Papendal, het hart van de Nederlandse topsport. Op 20 en 21 augustus zijn achter gesloten deuren de trainingen. Op zondag 22 augustus opent het WK BMX 2021 zijn deuren voor het publiek. Alle wedstrijden en de finales vinden die dag plaats. Dan kunnen de Nederlandse BMX’ers het seizoen bekronen met een wereldtitel. Samen met Samsung zijn wij een trotse sponsor van het WK BMX.

wk bmx papendal

Nederlanders op het WK BMX 2021

In Papendal staan veel Nederlandse BMX’ers aan de start. Die maken bovendien kans om voor de titel te gaan. Wij nemen een paar toppers met je door.

Niek Kimmann

De held van Tokio is van de partij op het WK BMX 2021 in Papendal! Eventjes leek het erop dat de olympische droom van Niek Kimmann in duigen viel, toen hij in de voorbereiding botste tegen een overstekende official. Scheurtjes in zijn knieschuif of niet: Kimmann pakte een paar dagen later knap de gouden medaille.

Wist je dat Samsung zijn steentje bijdroeg aan het Olympische goud van Kimmann? Met behulp van de Samsung FastFrame kon hij zijn start optimaliseren. Belangrijk, want 70% van de races wordt gewonnen op de eerste negen meter.

Merel Smulders

Ook bronzen medaillewinnares Merel Smulders doet mee aan het WK BMX 2021. In Tokio verraste ze vriend en vijand door naar het brons te rijden. Tot grote vreugde van grote zus Laura, die op de Olympische Spelen van 2012 in Londen brons won.

Laura Smulders

Voor Laura Smulders verliepen de Olympische Spelen minder succesvol. Na een botsing liep ze de finale mis. Een grote teleurstelling voor de BMX’er die op de Olympische Spelen in 2012 in Londen nog zilver pakte. Maar die grote teleurstelling veranderde in grote blijdschap toen zusje Merel derde werd. Geeft het WK BMX 2021 in Papendal het seizoen van Laura Smulders dat beetje extra glans?

Twan van Gendt

Een van de beste Nederlandse BMX’ers is er bij op het wereldkampioenschap. Twan van Gendt is gebrand op een goed resultaat. Zeker nadat hij in de halve finale in het gedrang raakte met Joris Harmsen. Het resultaat? Ze werden allebei uitgeschakeld. Reken maar dat Van Gendt – de wereldkampioen van 2019 – tot op het bot gemotiveerd naar Papendal afreist.

Joris Harmsen

Ook voor Joris Harmsen werd ‘Tokio’ niet wat hij ervan verwacht had. Wordt ‘Papendal’ dan wel het hoogtepunt van zijn seizoen? Op 22 augustus kom je erachter.

Programma WK BMX 2021

Het WK BMX 2021 vindt dit jaar in sobere versie plaats. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus zijn de trainingen. Die zijn vanwege de huidige situatie nog zonder publiek. Op zondag 22 augustus zijn de wedstrijden en finales, daar kun je wél bij zijn. Wees er wel snel bij, want er zijn beperkt kaarten beschikbaar.

Het programma voor zondag 22 augustus is als volgt:

  • 7.40 – 9.00 uur: warming-up
  • 9.00 uur: open voor publiek
  • 9.00 – 12.15 uur: achtste finales
  • 13.20 – 15.10 uur: kwartfinales, halve finales en finales
  • 15.10 – 15.30 uur: prijsuitreiking

Kaarten voor het WK BMX 2021 kopen

Wil je Niek Kimmann, Merel Smulders en de andere Nederlandse toppers in actie zien op het WK van deze spectaculaire sport? De wedstrijden zijn open voor publiek, al zijn er beperkt kaarten beschikbaar. Bestel hier je tickets voor het WK BMX 2021!

WK BMX 2021 kijken

Wil je online tv kijken? Het is nog onbekend of je het WK BMX live kunt zien te zien. Waarschijnlijk doet de NOS verslag van dit spectaculaire wereldkampioenschap. Met de TV Anywhere App kun je overal de uitzendingen van Studio Sport terugkijken. Ook op vakantie in het buitenland! Je kunt zo handig tv kijken via internet.

Deel dit artikel