T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

nieuwe android versie installeren op samsung tablet
Overzicht Mobiel

Nieuwe Android versie installeren op Samsung tablet

17-06-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-06-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Door je Samsung tablet te updaten naar de nieuwste Android versie blijft hij snel, goed beveiligd en krijgt hij nieuwe functies! In dit blog vertellen wij je hoe je de nieuwe Android versie installeert op een Samsung tablet en welke unieke functies Android op je Samsung tablet heeft.

hoe nieuwe android versie installeren op samsung tablet

Hoe kun je de nieuwe Android versie installeren op een Samsung tablet?

Je kunt de nieuwe Android versie installeren op je Samsung tablet door te checken of er software-updates beschikbaar zijn. Zo doe je dat:

  1. Open het instellingenmenu.
  2. Ga naar ‘Software-update’.
  3. Druk op ‘Downloaden en installeren’.
  4. Is er een update beschikbaar? Dan kun je nu drukken op ‘Nu installeren’.
  5. De nieuwe Android versie wordt nu geïnstalleerd op je Samsung tablet!

Daarom je tablet updaten

Je tablet updaten is erg belangrijk. Waarom? Hij blijft zo goed beveiligd, snel en krijgt ook nog eens de nieuwste functies. Zeker doen dus!

One UI: de speciale Android versie voor Samsung tablets en telefoons

One UI is de speciale Android versie voor tablets en telefoons van Samsung. Het zorgt dat Android op Samsung er uniek uitziet en speciale functies heeft. Zo koop je niet een dertien in een dozijn Android apparaat, maar heb je een unieke versie van het besturingssysteem! Een versie die barst van de fijne functies en voorzien is van een extra mooie interface.

Welke functies dit zijn? Dat vertellen we je hieronder.

Pop-up schermen

Met pop-up schermen open je twee apps naast elkaar. Nu laat Samsung je ze ook openen in vrije vensters die je kunt verslepen, vergroten, verkleinen of minimaliseren. Met pop-up schermen kun je perfect het grote scherm van je Samsung Galaxy Tab A8 benutten.

Slim scherm

Het nieuwe Samsung toetsenbord beschikt ook over een zwevende modus. Hiermee wordt de bediening met één hand een stuk eenvoudiger gemaakt. Het enige wat je doet, is op de pijl indicator in de rechterhoek drukken. Vervolgens selecteer je de zwevende modus. Je kunt nu het toetsenbord overal op het scherm plaatsen.

Makkelijk en snel delen

Via ‘Direct Share’ deel je makkelijk en snel je bestanden. Je selecteert eenvoudig met welk contact je iets wilt delen en via welke app je dat wilt doen. Makkelijk wordt het niet om bestanden te delen!

Extra controle over je privacy

One UI heeft de mogelijkheid om rechtstreeks in de statusbalk van je apparaat te zien of een app je camera of microfoon gebruikt. Zo heb je extra controle over je privacy. Vervolgens klik je op de indicator om te zien welke app ze gebruikt en ga je naar ‘Snelle Instellingen’. Zo kun je binnen enkele seconden de toegang blokkeren.

Verwijderde foto’s terughalen

De afbeeldingen die je uit de galerij op One UI apparaten verwijdert, gaan naar de prullenbak. De prullenbak open je via het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek. Vervolgens kun je de afbeeldingen erin terughalen of permanent verwijderen.

Alles uit je tablet halen

Met de nieuwe Android versie voor de Samsung tablet haal je makkelijk alles uit je tablet. Het is snel, zuinig en gebruiksvriendelijk. Extra voordeel: One UI is ook ideaal voor een goedkope tablet.

Deel dit artikel