De beste nieuwe films op Netflix

De afgelopen tijd kwamen er weer een boel leuke nieuwe films op Netflix. Wij zetten de beste voor je op een rij.

Notting Hill

Na een drukke dag lekker op de bank wegzwijmelen bij een van de meest iconische romantische komedies? Dat kan, want een van de nieuwe films op Netflix is de klassieker Notting Hill. Gescheiden dertiger Will Thacker (Hugh Grant) heeft in de kittige Londense wijk Notting Hill een reisboekenwinkel. Op een dag botst hij tegen de wereldberoemde actrice Anna Scott (Julia Roberts) op. Het is het begin van een komisch liefdesverhaal, waarbij je tot het laatste moment jezelf afvraagt of het dan tóch goedkomt. Fanfavoriet: de wereldvreemde huisgenoot van Will, Spike (Rhys Ifans).

 • Jaar: 1997
 • Genres: komedie, drama, romantisch
 • IMDB-cijfer: 7.1

I, Tonya

I, Tonya vertelt op soms komische wijze het waargebeurde, schokkende verhaal van kunstschaatsster Tonya Harding. Ze stond aan de verkeerde kant van een van de grootste controverses in de geschiedenis van de Amerikaanse sport. In 1994 was ze namelijk onderdeel van een complot om haar tegenstander Nancy Kerrigan te verwonden, iets dat helaas ook lukte. Een intrigerende film, met in de hoofdrol Margot Robbie. Actrice Allison Janney kreeg voor haar rol als moeder van Tonya een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

 • Jaar: 2017
 • Genres: biografisch, drama, komedie
 • IMDB-cijfer: 7.5

American Gangster

My man. Deze echte crimeklassieker is ook een van de nieuwe films op Netflix. Denzel Washington kruipt in de rol van Frank Lucas, een notoire drugssmokkelaar uit de New Yorkse wijk Harlem. Hij werkt zonder tussenpersonen en smokkelt drugs in doodskisten van Amerikaanse militairen die sneuvelen in Vietnam. Op zijn hoogtepunt verdiende Lucas een miljoen dollar per dag, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Bovendien zit FBI-agent Richie Roberts (Russell Crowe) hem op de hielen. Geregisseerd door de bekroonde regisseur Ridley Scott. Een film die je de hele 2 uur en 37 minuten bij de les houdt.

 • Jaar: 2007
 • Genres: misdaad, biografisch, drama
 • IMDB-cijfer: 7.8

About Time

Deze nieuwe film op Netflix vertelt het verhaal van de onhandige, 21-jarige Tim (Domhnall Gleeson). Op zijn 21e verjaardag vertelt zijn vader (Bill Nighy, die schittert in deze film) hem dat de mannen in hun familie een speciale gave hebben: ze kunnen terug in de tijd reizen. Voor Tim de perfecte kans de bloedmooie Charlotte (Margot Robbie) proberen te veroveren. Tot hij Mary (Rachel McAdams) tegenkomt. Vanwege ontwikkelingen in zijn familie komt Tim er vervolgens snel achter dat hij zijn gave voor hele andere dingen moet inzetten. About Time is op het oog een grappige film, maar de kans bestaat dat je de film met een lach én een traan kijkt.

 • Jaar: 2013
 • Genres: komedie, drama
 • IMDB-cijfer: 7.8

The Trial of the Chicago 7

Deze gloednieuwe film op Netflix is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1968. In dat jaar worden zeven mannen aangeklaagd, omdat ze zouden hebben opgeroepen tot rellen bij de Democratische Conventie in 1968. Ze willen dat de oorlog in Vietnam eindigt en zouden volgens de overheid in een complot zitten. Wat volgt is een opmerkelijke rechtszaak waarvoor veel aandacht is en die veel verrassende wendingen krijgt. Een intrigerende film met een echte sterrenkast. Onder andere met Sacha Baron Cohen (van Borat en Ali G), Joseph Gordon-Levitt (van Inception en Looper), Michael Keaton (van Birdman en Batman) en Oscar-winnaar Eddie Redmayne (van Theory of Everything en Fantastic Beasts and Where to Find Them).

 • Jaar: 2020
 • Genres: drama, geschiedenis
 • IMDB-cijfer: 8

The Shining

Een paar van de nieuwe films op Netflix zijn echte klassiekers, zoals The Shining. Deze film staat met een 8.4 bij de honderd beste films aller tijden volgens de Internet Movie Database (IMDB).

The Shining is gebaseerd op het bekroonde, gelijknamige boek van Stephen King en heeft Jack (Jack Nicholson) in de hoofdrol. Samen met zijn gezin verhuist hij naar een afgelegen hotel, waar hij voor de winter een baan aanneemt als conciërge en ondertussen een boek schrijft. Ondertussen ziet zijn paranormaal begaafde zoontje Danny allerlei duistere voorbodes, want met Jack gaat het mentaal niet zo goed … Een klassieker die je gezien moét hebben. Geregisseerd door de fenomenale Stanley Kubrick (2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange).

 • Jaar: 1980
 • Genres: drama, horror
 • IMDB-cijfer: 8.4

The Godfather-trilogie

Nóg een klassieker die je gezien moet hebben: The Godfather-trilogie. Over de trilogie verspreid speelt Al Pacino de hoofdrol van Michael Corleone. In het eerste deel zie je hoe hij als oorlogsveteraan noodgedwongen tóch de rol van zijn vader inneemt als Godfather van een maffiafamilie in New York van eind jaren 40, begin jaren 50. Het tweede deel toont hoe hij zijn macht uitbreidt en het derde deel hoe hij probeert zich definitief los te maken uit de wereld van de georganiseerde misdaad. Maar … just when I thought I was out, they pull me back in. Neem er de tijd voor, want The Godfather-trilogie duurt in totaal zo’n negen uur.

 • Jaar: 1972, 1974 en 1990
 • Genres: misdaad, drama
 • IMDB-cijfer: 9.2 + 9 + 7.6

Zonder zorgen en slim streamen met Netflix

Naast deze nieuwe films op Netflix staan er nog een heleboel andere series en films op de streamingdienst. Wil je zonder zorgen deze films kijken via internet? Met Unlimited Data van T-Mobile kun je overal zonder datazorgen de nieuwe films op Netflix streamen. Als je wél krap in je data zit, kun je eventueel de films offline opslaan. Zo kun je ook offline Netflix kijken. In het blog staat hoe je dat doet.

Tip een leuke film en win een toffe prijs

Vind je een goede film op Netflix of een ander streamingplatform waar je écht over wil kletsen? Of heb je een serie ontdekt die anderen absoluut moeten gaan volgen? Deel je film- en serietips in onze Magenta Must-Sees community topic! Hier vind je de beste en leukste kijktips voor Netflix, Videoland en Prime Video. En het leuke is: deel je een kijktip, dan maak je kans op een toffe prijs. Ga dus snel naar de community!

 

Beeld: Pictureworld