T-Mobile blog Founders blog
Overzicht Entertainment

Nieuwe kerstalbums voor op je kerstplaylist

12-12-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
12-12-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Krijgen we ooit genoeg van Wham’s Last Christmas, Chris Rea’s Driving home for Christmas of Mariah Carrey’s All I want for Christmas? Jij in elk geval niet? Zet dan lekker de radio aan en verkneukel je aan deze gouwe-ouwe kersthits. Ze zijn in deze tijd van het jaar gelukkig weer volop te horen.

Maar ontdek je liever wat nieuwe kerstalbums voor op je digitale playlist? Dan hebben wij een leuk lijstje voor je samengesteld met nieuwe kerstalbums die je nu gelijk kunt streamen via bijvoorbeeld Deezer of Spotify!

The Christmas Present – Robbie Williams

Na een periode van 3 jaar is Robbie Williams terug met een nieuw album: The Christmas Present. Voor deze kerstverzamelplaat werkte Williams samen met onder andere Tyson Fury, Rod Stewart, Jamie Cullum, Helene Fischer en Bryan Adams. Williams maakte een kerstalbum omdat hij naar eigen zeggen vond ‘dat het monopolie van Michael Bublé op de kerstmuziekmarkt moest eindigen”. Het resultaat is een vrolijke mix van gezellige kerstklassiekers en nieuwe platen die zeker voor een fris geluid zorgen.

Luister via Deezer

Christmas in the City – Lea Michele

Glee-actrice en musicalster Leah Michele is dankzij haar kraakheldere en poppy stemgeluid wellicht vooral populair bij een jong publiek. Haar nieuwste kerstalbum Christmas in the City gaat daarop geen uitzondering vormen. Toch is het fijn om weer eens een nieuwe interpretatie van de bekende kerstklassiekers It’s the most wonderful time of the year en have yourself a merry little Christmas te horen. Jonge kinderen zullen haar versie van Do you want to build a snowman direct herkennen uit de film Frozen, waarmee we er waarschijnlijk officieel een nieuwe kerstklassieker bij hebben.

Luister via Deezer

Everyday is Christmas – Sia

Zangeres Sia maakte na haar vele hits de afgelopen jaren in 2017 haar eerste kerstalbum: Everyday is Christmas. Het resultaat is een poppy plaat vol met upbeat kerstliedjes en zelfs een paar kleine ballads. Muzikaal is het zeker niet Sia’s beste album, maar gezien het feit dat deze complete plaat in amper twee weken tot stand kwam is het bewonderenswaardig dat er zoveel leuke nieuwe kerstnummers bedacht werden. Het gemoedelijke Snowman is de perfecte schuifelplaat voor op de kerstborrel en van Santa’s coming for us wordt je gewoon helemaal blij als je straks op weg bent naar het kerstdiner. Voor Sia-fans niet te missen.

Luister via Deezer

Classic Christmas – Brynn Stanley

Liefhebbers van een jazzy sound kunnen met Brynn Stanley’s album Classic Christmas hun hart ophalen. Op dit album maakte de zangeres namelijk jazzy nabewerkingen van bekende kersthits zoals Jingle Bells en Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow! Dat zorgt voor een heerlijke relaxte kerstplaat die voor een prachtige omlijsting van het kerstdiner (of het klaarmaken daarvan) zorgt.

Luister via Deezer

Christmas – Phil Wickham

We doen deze plaat te kort als we zeggen dat dit eigenlijk een kerstplaat voor hipsters is, maar je begrijpt dan waarschijnlijk wel gelijk wat voor soort muziek we bedoelen. Phil Wickham maakt lekkere relaxte on the road-muziek met een gitaartje en rustige beat, die jij waarschijnlijk prima kunt luisteren terwijl je aan het werk bent in je favoriete koffietentje. Sfeervol zonder pretenties, een moderne take op bekende kerstklassiekers zonder overdadige kerstbellen.

Luister via Deezer

Sugar & Booze – Ana Gasteyer

Jazz met een hoofdletter J, dat is dit kerstalbum van actrice en zangeres Ana Gasteyer. Denk snare drums, big band en zuchtmeisjes. Het doet daarmee enigszins denken aan de succesvolle Nederlandse band Room Eleven met frontvrouw Janne Schra gecombineerd met de bekendste kersthits van The Rat Pack in zijn hoogtij dagen. Goed geproduceerde, grote en gezellige kerstmuziek, precies zoals het hoort.

Luister via Deezer

Christmas: A Season of Love – Idina Menzel

We kunnen deze winter niet om Frozen II heen en dus leek het musical-ster Idina Menzel – die de stem van Elsa vertolkt in de populaire Disneyfilm – een uitgelezen moment om zelf ook met een nieuw album op de proppen te komen. Christmas: A Season of Love is een big band reprise van bekende Amerikaanse kerstklassiekers. The most wonderful time of the year en Sleigh Ride ontbreken ook hier niet. Wat Menzel anders maakt dan bijvoorbeeld een Leah Michelle is haar krachtige, volwassen stemgeluid en stemmige muziek. Indrukwekkend is met name haar versie van O Holy Night / Ave Maria. Geen lichte kost, maar voor musicalfans niet te versmaden.

Luister via Spotify

Christmas (Deluxe) – Michael Bublé

Robbie Williams zei het al: als er één artiest is die de afgelopen jaren een monopolie heeft op het populairste kerstalbum van dit moment dan is het Michael Bublé. Zijn CD Christmas uit 2011 hoor je werkelijk overal in deze tijd van het jaar. En dat is niet zo gek, want het is een prachtig en hooggewaardeerd album vol sfeervolle kerstmuziek. Bublé’s warme zangstem is perfect voor dit genre en faalt niet om je volledig in de kerststemming te brengen. Mag niet ontbreken op dit lijstje dus.

Luister via Deezer

Streamen met veel apparaten tegelijk zonder dat je verbinding begint te haperen? Neem dan een abonnement op T-Mobile glasvezel. Met een verbinding van 1 Gbit/s up- en downloaden heb je dan altijd de allersnelste internetverbinding in huis!

Deel dit artikel