Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

De nieuwe Sony-toestellen: nummer een in de UEFA Champions League

01-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
01-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Voor het voetbalseizoen ‘16/’17 is T-Mobile de partner van de officiële UEFA Champions League sponsor Xperia™ van Sony. De smartphone-maker introduceerde bovendien onlangs op IFA 2016, dé tech-beurs, twee nieuwe smartphones. Toestellen die uitblinken op het gebied van camera, batterij en assist. In deze blog leg ik je uit hoe je met de Xperia XZ en Xperia X Compact meer uit het alledaagse leven haalt en volledig kunt genieten van het voetbalseizoen.

De camera: alweer een flinke update

Allereerst de camera, die alweer een flinke update heeft gehad ten opzichte van de vorige toestellen van Sony, de Xperia X en Xperia X Performance. De Xperia X Compact en Xperia XZ beschikken in tegenstelling tot hun voorgangers niet alleen over de Predictive Hybrid Autofocus, waarmee je beweging op bijvoorbeeld het voetbalveld kan voorspellen, maar voegen daar nog eens twee nieuwe sensoren aan toe.

Áltijd scherpe foto’s

Zo is de Laser Autofocus toegevoegd, een sensor die precies weet hoever een fotografie-object van jou verwijderd is, zodat dat object altijd scherp in het beeld komt. Mag je bijvoorbeeld foto’s maken tijdens de officiële Photography Experience, dan zullen foto’s altijd scherp zijn. En dankzij de RGB-IR-sensor is het gras ook nog eens groener dan bij de buurman, want deze sensor zorgt ervoor dat alle kleuren die je ziet in ware kleuren worden vastgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=kP6j6aCaRjw

Kan je niet bij de UEFA Champions League-wedstrijd zijn om fantastische foto’s te maken? Ook daar hebben T-Mobile en Sony een oplossing voor. Speciaal tijdens wedstrijddagen bieden we data-bundels aan zodat jij overal de wedstrijd op je smartphone kan kijken via de NUsport live-stream of Knippr, zonder direct volledig door je data-bundel te gaan.

Batterij: maak je geen zorgen

Dankzij Sony’s Qnovo Adaptive Charging technologie hoef je er niet bang voor te zijn dat je batterij alleen tijdens de groepsfase nog goed genoeg is om ’s avonds de wedstrijden te livestreamen. Deze technologie garandeert een langere batterijkwaliteit. Waar veel smartphone-batterijen bij iedere oplaadcyclus capaciteit verliezen, zorgt de Adaptive Charging technologie ervoor dat dit juist niet gebeurt. Zodat jij ook in het voorjaar van 2017, wanneer de voetbalprijzen worden verdeeld, nog volop van de unieke UEFA Champions League momenten kan genieten op je Xperia.

Oplaadtechnologie aangepast naar jouw ritme

Hoe het werkt? De batterij analyseert het gebruik en ziet bijvoorbeeld dat je doordeweeks iedere dag om 7:00 uur je wekker zet, terwijl om 23:00 uur vaak je laatste activiteit wordt waargenomen. In plaats van dat je batterij om 1:00 uur alweer volledig is opgeladen, waarna de overige zes uur schade toebrengen aan je batterijcapaciteit, spreidt Qnovo Adaptive Charging de oplaadcyclus. Hij laadt normaal op tot 80% van de batterij, maar laadt daarna lange tijd nog maar mondjesmaat op. Pas het laatste uur voordat je wakker wordt, zal je batterij naar 100% capaciteit worden gebracht. Om de kwaliteit van je batterij te waarborgen, op basis van jouw eigen gebruik.

sonymobile

Mag het wat smarter?

En dat is niet de enige slimmigheid die Sony heeft ingebouwd in zijn nieuwste toptoestellen. De smartphones zijn letterlijk nog smarter geworden om volgens Sony’s visie een ware persoonlijk assistent te worden. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe native app van Sony: Smart Cleaner.

Deze app is je persoonlijke app-assistent. Hij houdt in de gaten welke apps op de achtergrond actief blijven terwijl je ze eigenlijk niet gebruikt en stelt op basis daarvan voor apps af te sluiten. Ook ziet hij het wanneer apps langdurig niet worden gebruikt, waarna hij pro-actief voorstelt die app te verwijderen. En het wordt nog slimmer. Zo weten de Xperia XZ en Xperia X Compact het ook welke apps je wanneer gebruikt en geven hier weer op basis van jouw gebruik weer prioriteit aan.

Gebruik je op wedstrijddagen van de UEFA Champions League bijvoorbeeld vaak voetbal-apps om de scores in de gaten te houden, reacties te lezen of dus de wedstrijd te livestreamen, maar gebruik je deze apps minder als er niet gevoetbald wordt? Dat heeft je Xperia XZ of Xperia X Compact door op basis van je gebruik. Tijdens wedstrijddagen zal je smartphone die apps prioriteit geven zodat je werkelijk geen moment hoeft te missen.

Ben jij toe aan een nieuwe smartphone?

Als je dus op zoek bent naar een smartphone waarmee je werkelijk fantastische foto’s kan maken, maar waarmee je ook langdurig van je batterij kan genieten en die slimmer wordt op basis van je gebruikt, zijn de Xperia XZ en Xperia X Compact de smartphones voor jou! En Sony geeft je bovendien nog eens de keuze tussen een groter (5,2 inch) en compacter (4,6 inch) toestel.

De Sony Xperia X compact is nu al te bestellen bij T-Mobile, net als de Sony Xperia XZ.

Binnenkort is op het YouTube kanaal van T-Mobile ook de videoreview van deze twee toestellen te zien, deze wordt opgenomen rondom het duel Club Brugge – Leicester City in échte Champions League stijl.

Deel dit artikel