Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Nike laat je eigen schoen ontwerpen met augmented reality

23-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Augmented reality is een veelbelovende technologie voor kledingverkopers. Je hoeft niet langer drie broeken en twee shirts mee het pashokje in te nemen, maar kunt gewoon met een augmented reality-bril kijken hoe iets staat. En omdat het kleding stuk digitaal is, kun je eenvoudig kleuren of patronen laten aanpassen tot je tevreden bent. Zoiets heeft Nike nu zelf toepast.

Het bedrijf maakt de technologie namelijk beschikbaar in een winkel in Parijs, schrijft UploadVR. Daar kun je met behulp van augmented reality jouw perfecte Nike-schoen ontwerpen. Het Franse bedrijf SmartPixels heeft het toepassing bedacht. Daarbij maakte het bedrijf gebruik van het bestaande doe-het-zelfprogramma van het sportmerk: NikeID.

In de winkel staat een stand met een fysieke, helemaal witte, schoen. Met behulp van een tablet kun je de kleuren van verschillende delen van de schoen, zoals het Nike-logo, aanpassen. Je kunt drie verschillende schoenmodellen proberen: de AirMax, LunarEpic Low en de Cortez. Je kunt zo dus direct zien hoe de schoen er met verschillende kleuren uitziet. Helaas kun je de schoen niet aantrekken, want de kleuren worden alleen op de schoen die in de stand staat geprojecteerd.

De winkel waar het om gaat is de Nike Store aan de Avenue des Champs-Élysées in Parijs. Dus ben je in de buurt, neem dan vooral even een kijkje.

https://vimeo.com/194953792

Deel dit artikel