T-Mobile blog Founders blog
olympische spelen 2020 2021 tokyo kijken
Overzicht Entertainment

Olympische Spelen 2020 kijken? Zo kan het

22-07-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-07-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sportliefhebbers opgelet! We hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar ze gaan nu toch écht beginnen: de Olympische Spelen 2020. Na het EK voetbal en de Tour de France beginnen nu de Olympische Spelen. Ontdek snel hoe jij hét sportevenement van de wereld kunt kijken.

De Olympische Spelen 2020

De Olympische Spelen 2020 zijn van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 in Tokyo, Japan. Het grootste sportevenement in de wereld zou vorig jaar al plaatsvinden, maar ging toen vanwege de pandemie niet door. Misschien een beetje verwarrend, maar het evenement blijft dus wel Tokyo 2020 heten. Net als dat afgelopen zomer ook het met een jaar vertraagde EK 2020 plaatsvond.

De Olympische Spelen beginnen op 23 juli met een feestelijke openingsceremonie. Om 20.00 uur lokale tijd (13.00 uur in Nederland) wordt de olympische vlam in Tokyo aangestoken en gaan de spelen officieel van start. Ook worden er dit jaar een recordaantal sporten gespeeld: 33 sporten op 42 locaties. Nieuwe sporten die aan de Olympische Spelen 2020 zijn toegevoegd zijn: honkbal/softbal, karate, skateboarden en klimmen.

olympische spelen 2020 2021 tokyo kijken tv anywhere app zenders

Op welke zenders kan ik de Olympische Spelen kijken?

Kijk je graag naar turnen of volleybal? Of kijk je het liefst naar alle sporten? Je kunt ook dit jaar weer de Olympische Spelen live kijken op de NPO. Goed nieuws, deze zender zit standaard in je pakket van T-Mobile interactieve tv. De NOS zendt het grootste gedeelte van de prestaties van Nederlandse atleten uit via NPO 1: kanaal 1. Er zijn een paar sporten waarvoor de publieke omroep de uitzendrechten niet heeft. Goed nieuws: deze kun je live zien op Eurosport (kanaal 131).

Ben je niet thuis, maar wil je niets missen van de Olympische Spelen 2020? Pak dan de TV Anywhere App erbij. Daarmee kun je overal online tv kijken. Dus óók de Olympische Spelen. Heb je een T-Mobile abonnement? Met deze app kijk je overal in de EU live naar Nederlandse televisie. Zo hoef je niet meer thuis te blijven voor je favoriete sport, maar kun je ze gewoon onderweg kijken. In Nederland, maar bijvoorbeeld ook op de camping in Spanje.

App image
T-Mobile TV Anywhere
Rating starRating starRating starRating starRating star

TV kijken waar en wanneer je maar wilt

Download deze app hier

Hoe laat kan ik de Olympische Spelen 2020 kijken?

Als je de Olympische Spelen wilt kijken, moet je rekening houden met het tijdsverschil. In de zomer is dit verschil tussen Nederland en Japan zeven uur. In Tokyo is het zeven uur later dan in Amsterdam. De wedstrijden beginnen dus vaak ’s nachts. Ben je benieuwd naar het hele schema van alle verschillende sporten van de Olympische Spelen 2020? Kijk vooraf in de tv-gids van de TV Anywhere App om de precieze start van alle uitzendingen te weten.

Wil je een wedstrijd achteraf terugkijken, omdat ie bijvoorbeeld midden in de nacht plaatsvond? Bij T-Mobile TV kan je tot zeven dagen gratis uitzendingen terugkijken. Het is een van de handige mogelijkheden van T-Mobile TV. In dit blog lees je meer handige tips en instellingen om slim interactief tv te kijken.

Naast de liveregistratie van alle wedstrijden, zendt de NOS iedere avond een praatprogramma over de desbetreffende wedstrijd: Studio Tokyo. Normaal zou dit op locatie worden gemaakt, maar van vanwege de coronamaatregelen wordt dit vanuit Nederland uitgezonden. Het programma wordt gepresenteerd door Henry Schut. Presentatrice Dione de Graaff gaat naar Tokyo om zo dicht mogelijk bij de sporters te komen en de verhalen van de dag te vertellen.

Nederlanders op de Olympische Spelen

Ook dit jaar is Nederland weer goed vertegenwoordigd op de Olympische Spelen 2020. Binnen het Nederlandse team zijn er flink wat medaillekandidaten. Alle Nederlandse kandidaten zijn er veel te veel om op te noemen, maar deze sporters moet je tijdens de Olympische Spelen in 2021 zeker in de gaten houden: Epke Zonderland, Dafne Schippers, Femke Bol, Sifan Hassan, Sanne Wever, de Nederlandse voetbalvrouwen (die woensdag al met ruime cijfers hun eerste wedstrijd van Zambia wonnen!), Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Tum Dumoulin, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk.

Volg de Olympische Spelen 2020 dankzij T-Mobile Unlimited

Met een onbeperkt data-abonnement van T-Mobile kun je dankzij ons supersnelle 5G-netwerk overal de Olympische Spelen volgen. Je kunt altijd en overal onbeperkt streamen, maakt niet uit waar je bent. Veel kijkplezier!

Deel dit artikel