Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Met de app OmaPost breng je je Instragram naar je offline opa of oma

26-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
26-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is deze week de Week tegen Eenzaamheid. Uit onderzoek van TNS/NIPO uit 2012 blijkt dat drie op de tien ouderen zich wel eens eenzaam voelt. Hoe mooi is het al technologie ons kan helpen om daar iets aan te veranderen? Dat is het idee achter OmaPost.

De startup brengt je Instragram, of elke andere foto-app, naar oma. Niet door oma op sociale media actief te laten zijn, maar door foto’s naar je offline opa of oma te versturen. Met de app (Android en iOS) kun je vanaf je telefoon een kaartje sturen naar je opa of oma. Deze week, waarin speciaal aandacht is voor eenzaamheid, kun je ook een opa of oma ‘adopteren’.

Want er zijn ook ouderen die helemaal geen (klein)kinderen hebben en daardoor nooit de mogelijkheid hebben om bezoek van hen te ontvangen. Via de app is het nu mogelijk om in contact te komen met die ouderen. Zij ontvangen jouw telefoonnummer en adres, zodat je een telefoontje of een kaartje kunt ontvangen.

De Week tegen Eenzaamheid duurt nog tot 1 oktober. Genoeg tijd dus om langs te gaan en je opa of oma te vertellen hoeveel je ze waardeert. Te druk? Schuif dan even iets aan de kant en maak die tijd gewoon vrij voor je opa of oma. En zoals uit het onderstaande filmpje blijkt: opa’s en oma’s willen na het zien van je foto’s graag meer weten.

Deel dit artikel