T-Mobile blog Founders blog
oneplus 9 oneplus 9 pro camera
Overzicht Mobiel

OnePlus 9-camera’s: alle verbeteringen op een rij

26-03-2021 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
26-03-2021 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De OnePlus 9-camera’s zijn absolute blikvangers van de twee nieuwe toptelefoons van OnePlus, de 9 en 9 Pro. Ontdek hier alle fraaie verbeteringen aan de cameramodule én andere voordelen van de telefoons.

OnePlus 9 en OnePlus 9 nu kopen

De 9 en 9 Pro zijn de nieuwe toptelefoons van topfabrikant OnePlus. Ze gaan op alle fronten de strijd aan met andere hoogvliegers, zoals de Samsung Galaxy S21 5G, iPhone 12 Pro en OPPO Find X3 Pro. Niet alleen qua ontwerp, scherm en hardware, maar ook op het gebied van camera’s. Met de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro levert de fabrikant namelijk twee telefoons af die op cameragebied fenomenaal zijn verbeterd. Daarom lees je hier eerst alles over de OnePlus 9-camera’s. Verderop komen ook andere verbeteringen aan bod.

OnePlus 9-camera’s: gemaakt in samenwerking met Hasselblad

Voor de camera’s van de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro sloeg de telefoonfabrikant de handen ineen met de Zweedse camerafabrikant Hasselblad. Een slimme keuze, want dit is een van de meest gerenommeerde cameramerken. Wist je dat de camera’s van Hasselblad zelfs zijn gebruikt voor het in beeld vastleggen van de maanlanding?

Inmiddels heeft Hasselblad al jarenlange ervaring in het ontwikkelen van smartphonecamera’s. Het werkte onder andere samen met Sony, een van de andere beste camerafabrikanten ter wereld. Hasselblad weet daarmee als geen ander hoe het goede smartphonecamera’s moet maken. Die kennis en kunde komt allemaal samen in de indrukwekkende OnePlus 9-camera’s.

OnePlus 9- en 9 Pro-cameraspecificaties

De cameramodule van de OnePlus 9 en 9 Pro is flink veranderd ten opzichte van hun voorgangers. Hij ziet er niet alleen een stuk mooier uit, maar de hardware zelf is ook flink verbeterd. De feiten:

 • De OnePlus 9 heeft de volgende camera’s:
  • Een hoofdcamera van 48 megapixel met de Sony IMX689-sensor
  • Een ultragroothoeklens van 50 megapixel
  • Een monolens van 2 megapixel
  • Een selfiecamera van 16 megapixel
 • De OnePlus 9 Pro heeft de volgende camera’s:
  • Een hoofdcamera van 48 megapixel met de nieuwe IMX789-sensor
  • Een ultragroothoeklens van 50 megapixel
  • Een telelens van 8 megapixel met 3x optische zoom
  • Een monolens van 2 megapixel
  • Een selfiecamera van 16 megapixel.

Ter vergelijking: de OnePlus 8 Pro en OnePlus 8T hadden al zeer goede camera’s. Die maken foto’s in maximaal 48 megapixel. Het is daarmee mogelijk om met de OnePlus 9 Pro en OnePlus 9-camera’s extra details vast te leggen.

oneplus 9 pro camera mogelijkheden

Nieuwe voordelen met de OnePlus 9-camera’s

De verbeteringen van de OnePlus 9-camera’s gaan voorbij de megapixels. Dankzij de samenwerking met Hasselblad zijn lenzen verbeterd en gaat de fotoverwerking beter en accurater. Je maakt op die manier sneller foto’s die nog mooier zijn ook. Welke verbeteringen de camera’s van de OnePlus 9 en 9 Pro nog meer in petto hebben?

Foto’s en video’s maken met natuurlijke kleuren

De foto’s die je met deze OnePlus-telefoons maakt zijn realistischer dan ooit. Dat is te danken aan de innovatieve kleurkalibratie die Hasselblad toepast op de camerasensor. Jouw voordeel? Foto’s zijn realistischer qua kleur en komen dus optimaal overeen met hoe jij het beeld met eigen ogen zag toen je de foto of video maakte.

Extra goede video’s in breedbeeld met de OnePlus 9 Pro

Veel smartphones filmen al in breedbeeldformaat. De OnePlus 9 Pro kan dit extra goed. De camerasensor heeft een beeldverhouding van 16:11, wat breder is dan bij veel andere camera’s. Jouw voordeel is dat tijdens filmen de camera meer van de sensor gebruikt voor het vastleggen. Hierdoor slaat de camera tijdens het filmen extra veel details op, wat jouw video’s mooier en beter van kwaliteit maakt.

Ultragroothoeklens met minimale lensvorming

De twee nieuwe telefoons van OnePlus hebben een ultragroothoeklens van 50 megapixesl. Die is perfect om mooie panorama’s te maken met zijn extra grote kijkhoek. Het grote voordeel van deze ultragroothoeklens ten opzichte van andere camera’s met vergleijkbare kijkhoek? De Freedom Lens van Hasselblad. Die zorgt ervoor dat er weinig lensvorming is wanneer je deze camera gebruikt. Zo zijn beelden via deze camera stukken realistischer en minder gevormd aan de zijkanten.

Extra cameramogelijkheden OnePlus 9 Pro dankzij nieuwe IMX789-sensor

De OnePlus 9 Pro heeft een uniek cameravoordeel. Hij gebruikt de nieuwe IMX789-camerasensor van Sony. Die maakt, net als de IMX689-sensor in de OnePlus 9, foto’s in 50 megapixel, maar heeft een aantal voordelen. Zo kan hij 4K-video’s opnemen met 120 frames per seconde. Dat zijn twee keer zoveel beelden als met de OnePlus 9. Zo zijn ook slowmotions in de allerhoogste kwaliteit op te nemen. Je kunt zelfs 8K-video’s opnemen met de camera, en wel in 30 frames per seconde.

Andere OnePlus 9-specificaties

De OnePlus 9 en 9 Pro zijn meer dan alleen hun verbeterde camera’s. Ook op andere gebieden verleggen de telefoons grenzen.

Verbeterd, gepolijst ontwerp

De OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro ondergaan ten opzichte van hun voorgangers geen radicale metamorfose. Dat hoeft ook niet, want deze smartphones waren al zo mooi. Wel zijn de randen dunner en de telefoons extra makkelijk bedienbaar. De OnePlus 9 Pro is zelfs stof- en waterdicht met een IP68-certificaat. Alleen de beste materialen zijn goed genoeg voor de OnePlus-telefoons, die daarom zijn gemaakt van aluminium en glas.

OLED-schermen met hogere verversingssnelheid

Naast de OnePlus 9-camera’s zijn ook de schermen van de 9 en 9 Pro de grote blikvangers. Deze beslaan vrijwel de gehele voorkant van de telefoons. Ze gebruiken een indrukwekkende OLED-schermtechnologie, waarvan de helderheid heel hoog is en de kleurweergave ontzettend fel.

Het scherm van de OnePlus 9 is 6.5 inch groot en heeft een hoge Full HD+-resolutie. De OnePlus 9 Pro heeft een 6.7-inch scherm met zelfs een Quad HD+-resolutie. Hierop zijn extra details zichtbaar. Alle twee de telefoons hebben het voordeel van een enorm hoge verversingssnelheid van 120 Hz. Zo reageert het scherm tijdens games sneller op je aanrakingen en speelt beeld dat je streamt extra vloeiend af. Hierdoor is de kijkervaring van de OnePlus-telefoons geweldig.

Krachtige hardware

De OnePlus 9 en 9 Pro zijn stuk voor stuk 5G-telefoons. In combinatie met het supersnelle scherm zijn ze daarmee ideaal met een Unlimited abonnement. Bijvoorbeeld om zorgeloos in de hoogste kwaliteit, zonder te haperen, te streamen en online te gamen. Of om de foto’s die je met de OnePlus 9-camera’s maakt supersnel te delen.

De rest van de OnePlus 9-specificaties is daar ook op berekend. De fabrikant bezuinigt hier niet op. Integendeel, want beide telefoons zijn ontzettend krachtig. Zo hebben ze de indrukwekkende Snapdragon 888-processor. Die heeft een bijzonder hoge kloksnelheid van 2.84 GHz, zodat apps als de bliksem opstarten en niet haperen. Ter aanvulling hebben de telefoons 8 of 12GB werkgeheugen en 128 of 256GB opslaggeheugen: aan jou de keuze wat je kiest.

De telefoons hebben Android 11 met het fijne, snelle en zuinige OxygenOS als speciale OnePlus-versie. Dat is goed nieuws voor de al grote batterijen van 4500 mAh, die zo nóg langer meegaan. Daarmee bieden de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro je ook op andere specificaties het totaalpakket.

Nu verkrijgbaar met abonnement

Ben je onder de indruk van de OnePlus 9-camera’s? Goed nieuws. Je kunt de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro nu bestellen met een abonnement bij T-Mobile. Beide telefoons zijn supersnel en maken prachtige foto’s. Wil je het absolute beste van het beste, dan is de OnePlus 9 Pro de betere van de twee. Toch maken ook de OnePlus 9-camera’s geweldig mooie beelden. Foto’s die stuk voor stuk het uitprinten waard zijn.

Deel dit artikel