T-Mobile blog Founders blog
oneplus nord 2 camera voordelen
Overzicht Mobiel

5 voordelen van de OnePlus Nord 2 camera’s

02-08-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
02-08-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Goed nieuws! Je kunt nu de OnePlus Nord 2 kopen met een abonnement bij T-Mobile. De telefoon is betaalbaar, maar is net zo snel als veel van de duurste smartphones. En hij maakt foto’s die om in te lijsten zijn. Daarom ontdek je in dit blog alle voordelen van de OnePlus Nord 2 camera’s.

Even voorstellen: de OnePlus Nord 2

De OnePlus Nord 2 is de nieuwe betaalbare toptelefoon van OnePlus. Het is de opvolger van de Nord uit 2020 en beschikt over een paar belangrijke verbeteringen. De processor is sneller, de batterij groter en je kunt ‘m nog sneller opladen ook. Je kunt hier de OnePlus Nord met de Nord 2 vergelijken.

Indrukwekkende OnePlus Nord 2 camera’s

De grootste voordelen zijn nog niet eens genoemd: dat zijn de OnePlus Nord 2 camera’s. Voordat je alles leest over de praktische voordelen, nemen we eerst de specificaties met je door.

Alles over de hoofdcamera’s

De OnePlus Nord 2 heeft drie hoofdcamera’s aan de achterkant:

  • Hoofdcamera van 50 megapixel. Deze heeft een groot diafragma van f/1.8 voor heldere foto’s bij minder licht. Ook heeft hij een grote camerasensor die het opgevangen beeld extra goed verwerkt tot scherpe, gedetailleerde foto’s. Optische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat video’s niet schokkerig zijn.
  • Ultragroothoeklens van 8 megapixel. Deze heeft een extra brede kijkhoek van 119,7 graden. Zo maak je mooie panorama’s. Ook is het handig voor het maken van bijvoorbeeld groepsfoto’s, omdat met deze lens meer mensen in beeld passen.
  • Monolens van 2 megapixel. Deze ondersteunt de andere twee. Hij vergroot het contrast in kleur, zodat beelden extra fel zijn. De kers op de fototaart.
oneplus nord 2 camera specificaties

Met de hoofdcamera kun je in verschillende resoluties filmen:

  • 4K: dit gaat met 30 frames per seconde (fps)
  • Full HD: dit gaat met 30 of 60 fps
  • HD: dit gaat met 30 of 60 fps

Ook kun je slowmotions schieten die het beeld vertragen:

  • In Full HD kan dit met 120 fps
  • In HD zelfs met 240 fps

Daarnaast kun je timelapses opnemen in HD en Full HD.

Alles over de selfiecamera

Aan de voorkant zit ook een camera. Met deze selfiecamera schiet je foto’s in 32 megapixel, wat voor een ‘front camera’ heel veel is. Zo zijn je selfies extra scherp en gedetailleerd. Hij heeft geen flitser, maar daarop bedacht OnePlus wat moois: je scherm licht dan snel op. Zo zijn selfies in het donker ook goed belicht. Daarnaast herkent de selfiecamera gezichten, wat helpt bij het ontgrendelen van de telefoon. De portretmodus laat je gezicht extra goed naar voren komen.

Videobellen? Dat kan natuurlijk ook met de OnePlus Nord 2 camera aan de voorkant. En wel in HD en Full HD.

OnePlus Nord 2 camera’s: 5 voordelen op een rij

Je weet nu precies met welke OnePlus Nord 2 camera’s je te maken hebt. Maar welke voordelen je precies hebt? Daar kom je hieronder achter, want we zetten vijf voordelen voor je op een rij.

AI scènedetectie

De OnePlus Nord 2 camera’s hebben ingebouwde kunstmatige intelligentie (AI). Dit betekent dat de camera-app begrijpt wat voor foto je wilt maken. Daar past hij zijn instellingen vervolgens op aan, zodat jij makkelijker het perfecte plaatje schiet. Om dit extra snel te doen, heeft de camera-app AI-scènedetectie. Hij herkent meer dan 22 scènes en begrijpt zo extra snel wat voor foto je wilt maken. Zo is elke opname om in te lijsten. Of om in je fotoalbum te plakken.

Scherpe, heldere snapshots: ook bij weinig licht

De hoofdcamera ziet dankzij 50 megapixel een heleboel details. In combinatie met een groot diafragma van f/1.8 en de Nightscape-modus zorgt dit ervoor dat je in het donker mooie foto’s maakt. Ook uit de losse pols maak je heldere, scherpe snapshots. Dit komt omdat je dankzij de grote hoeveelheid megapixels veel details kunt vastleggen. Dankzij het grote diafragma komt er extra veel licht binnen en de Nightscape-modus verwerkt dit tot realistische, goed belichte beelden.

Oftewel: perfect als jij van de zonsondergang op het strand een mooie foto wil maken!

Levendige Live HDR

Nóg iets moois dat de OnePlus Nord 2 camera’s bijzonder maakt: Live HDR. Deze functie gebruik je tijdens het filmen. Het handige daaraan? Het vergroot het kleurcontrast. Waar andere video’s misschien wat flets zijn, knallen de beelden bij jou van het beeldscherm. Zo zijn de opgenomen beelden het stuk voor stuk waard om te delen met anderen.

Hogere resolutie en meer details

Dankzij de grote hoeveelheid megapixels zit het met de resolutie van de OnePlus Nord 2 camera’s wel goed. Maar er is meer dan megapixels. Het gaat ook om de details. Om die goed op te vangen en te verwerken tot foto’s heb je een goede camerasensor nodig. Goed nieuws: de camerasensors aan de voor- en achterkant van de OnePlus Nord 2 zijn extra groot. Dit betekent dat ze gefotografeerde of opgenomen beelden net zo goed omzetten als de beste cameratelefoons van dit moment.

Neon Portrait

Ook in het donker flitsende selfies maken? Daar heeft OnePlus wat moois voor. In de camera-app van de Nord 2 zit een handige Neon Portrait-modus. Die laat je selfies meer tot leven komen. Ook in het donker. Zo heb je met de OnePlus Nord 2 camera’s extra veel cameramogelijkheden. Allemaal dankzij goede hardware, maar ook een extra complete camera-app.

OnePlus Nord 2 kopen? Slimme keuze

De OnePlus Nord 2 camera’s bieden veel voordelen die prijsgenoten van de smartphone niet hebben. Je kunt ‘m op cameragebied daarom beter vergelijken met de beste telefoons van dit moment.

Goed nieuws: ook op andere vlakken kan hij zich met de beste meten. Dankzij een hoge kloksnelheid van maar liefst 3 GHz is de OnePlus Nord 2 bijvoorbeeld een van de snelste smartphones van 2021. Ook heeft hij een grote batterij van 4500 mAh die nog extra snel oplaadt ook. Hij heeft namelijk Warp Charge 65. En dat alles voor een verrassend lage prijs.

Deel dit artikel