T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Ook onafhankelijke muziek nu terug te vinden op Spotify en Apple Music

10-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Jouw eigen muziek terugvinden een playlist van Spotify of Apple Music? Het wordt misschien werkelijkheid, want beide muziekdiensten hebben een eerste stap daartoe gezet. Spotify en Apple hebben allebei een deal gesloten met Dubset, een bedrijf dat onder andere rechtenbeheerder van DJ’s regelt, om bepaalde mixes op het platform beschikbaar te stellen.

De volgende stap is echter nog veel interessanter: SoundCloud. Spotify zou overwegen om het platform, waar iedereen muziek op kan plaatsen, over te nemen. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Financial Times onlangs. Of er andere geïnteresseerde kandidaten zijn, is niet bekend. Als dat inderdaad gaat gebeuren, opent dat veel deuren. Wat SoundCloud uniek maakt, is dat het een platform is waar iedereen zijn eigen audiocreaties op kwijt kan. Dat is bij Spotify nu nog niet nu niet het geval.

Bekende artiesten en dj’s gebruiken Soundcloud niet om extra werk, remixen en demo’s op te plaatsen. Daarnaast kunnen ook onafhankelijke en beginnende artiesten zonder platendeal hier zelf hun muziek op zetten. Door de overname zou dit onderdeel kunnen worden van Spotify. Het zal dan mogelijk kunnen worden om je eigen muziek te delen via Spotify en aan een playlist toe te voegen. Daarmee zal het platform naar alle waarschijnlijkheid ook een stuk socialer worden, waarmee het zijn concurrentiepositie ten opzichte van bijvoorbeeld Apple Music kan verbeteren.

Deel dit artikel