Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Ook Tumblr komt met eigen livestreamdienst

21-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Tumblr heeft plannen om de concurrentie aan te gaan op het gebied van live-video. Dit is bekend geworden nadat een oplettende Twitter-gebruiker de webpagina livevideo.tumblr.com ontdekte.

De pagina is voorzien van een schema met mogelijke live streams en een lanceringsdatum. Het lijkt erop dat het allemaal vandaag moet gaan gebeuren. TechCrunch liet eerder al weten dat het hier gaat om een officiële pagina van Tumblr en dat het nieuwe platform er daadwerkelijk zal komen. Het is nog niet duidelijk hoe de service eruit gaat zien en of we het dus kunnen vergelijken met Facebook Live of Periscope van Twitter.

Het sociale netwerk is in het bezit van Yahoo en is sinds 2007 flink aan het groeien. Aan het begin van dit jaar had het platform 555 miljoen maandelijkse bezoekers. Er zijn meer dan 300 miljoen blogs op Tumblr te vinden. Het platform is op meerdere manier te gebruiken en trekt daarom een groot publiek aan. Sommige gebruiken het als een op zichzelf staande website terwijl anderen het vooral gebruiken om GIF’s en foto’s te posten.

Deel dit artikel