T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Oprichters van Vine komen met nieuwe app voor livestreaming: Hype

01-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Nu Twitter officieel de stekker uit Vine trekt, komen de makers van de videodienst met een nieuwe app: Hype. In tegenstelling tot Vine richt Hype zich niet op looping video’s van maximaal zes seconden, maar op livestreaming. De app gaat daarmee de concurrentie aan met onder meer Facebook Live en Periscope, dat onderdeel is van Twitter.

De app is al beschikbaar voor iOS en komt volgens Digital Trends binnenkort ook naar Android. Net als zijn concurrenten worden je contacten direct op de hoogte gesteld als je via Hype begint met livestreamen. Zo hebben ze de mogelijkheid om direct je publiek te vormen, waar je als livestreamer dan de interactie mee aan kunt gaan.

Meerkat

De makers van de app betreden met Hype een vrij competitieve markt. Facebook en Twitter zijn grote spelers. Hun invloed heeft er mede voor gezorgd dat Meerkat, de app die livestreaming via smartphones mainstream maakte, het loodje legde. De makers van Meerkat hebben inmiddels ook een nieuw product op de markt gebracht: de app Houseparty. Ook die app richt zich op livestreaming.

De vraag is dus of de makers van Hype het met deze app waar kunnen maken het oorspronkelijke succes van Vine te evenaren. Dat Twitter de app inmiddels dood heeft verklaard, kan de oprichters wellicht een extra boost geven. De druk is hoog, zeker nadat Rus Yusupov, een van de oprichters van Vine en nu van Hype, op Twitter een behoorlijk statement maakte: ‘Don’t sell your company!’.

Deel dit artikel