Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

De ORBI Prime is een bril waarmee je 360-gradenvideo’s opnemen

01-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voor een paar honderd euro koop je tegenwoordig een camera om 360-gradenvideo’s mee te maken. Dat levert hele toffe filmpjes op die je in een VR-bril kunt bekijken, maar ook gewoon kunt delen op Facebook. Je loopt alleen wel rond met zo’n camera en het is lastig om hem zo te plaatsen of vast te houden dat je echt toffe beelden krijgt. De makers van de ORBI Prime hebben een slimme oplossing bedacht: een bril.

Ze verwerkten een 360-gradencamera in een zonnebril. Je zet hem op en dankzij de vier ingebouwde HD-camera’s filmt hij alles om je heen. Een ingebouwde beeldstabilisator moet ervoor zorgen dat de video niet heel erg schokkerig wordt terwijl je rondloopt.

Je kunt maximaal 90 minuten filmen met de ORBI Prime. Via de ingebouwde wifi is het mogelijk om de camerabril draadloos te verbinden met je smartphone.

De ORBI Prime is een crowdfundingproject en is dus nog niet in de winkel te koop. De makers wilden via Indiegogo, 75.000 dollar ophalen. Dat is inmiddels gelukt, want de teller staat inmiddels boven de 200.000 dollar! Via crowdfundingspagina is de bril nu nog te bestellen voor 349 dollar (330 euro), maar je moet wel even wachten voor je hem kunt gebruiken. Hij wordt op zijn vroegst in augustus 2017 verstuurd.

Deel dit artikel