T-Mobile blog Founders blog
oude telefoon snel maken
Overzicht Mobiel

Je oude telefoon snel maken? 8 tips!

18-07-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
18-07-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Dit klinkt je vast bekend in de oren: je Whatsappjes laden duurt eeuwen en je apps openen al helemaal. Om over video’s kijken nog maar niet te spreken. Een trage telefoon. Wat een domper! Het is dus tijd voor de volgende stap: je oude telefoon weer snel maken. Want ’m wegdoen raden we pas aan als je oude telefoon niet sneller is na het gebruik van onze tips.

Waarom je oude telefoon nog maken?

Je oude telefoon snel maken: er zijn genoeg redenen op te noemen waarom dit essentieel is. Er gaat – waarschijnlijk – geen dag voorbij dat je je mobiele telefoon niet gebruikt. Dan is het handig om je oude telefoon weer snel te maken als deze het – buiten de trage laadtijd – nog hartstikke goed doet. Het scheelt je enorm in de kosten én een hoop frustratie.

8 tips: je oude telefoon snel maken

Gooi je oude langzame telefoon nooit weg voordat je onderstaande tips hebt geprobeerd. Van voor de hand liggende tips. Tot tricks waar je zelf misschien nog nooit aan gedacht hebt: het is altijd het proberen waard. En alle beetjes helpen, toch?

Tip 1: schakel je oude telefoon tijdelijk uit

Het is zó simpel, maar het kán helpen. Schakel je oude telefoon uit en zet ‘m opnieuw aan. Met deze snelle reset worden de achtergrondprocessen tijdelijk stopgezet. Hierdoor creëer je opnieuw meer werkgeheugen. Resultaat? Een snellere mobiele telefoon.

Tip 2: installeer de laatste updates

Vaak swipen we de updates weg, omdat we van de roodgloeiende melding af willen. Of geen zin hebben om de telefoon uit te schakelen. Toch is een update op je oude telefoon essentieel. Met een nieuwe update voorzie je je telefoon van de nieuwste versie software. Met één druk op de knop maak je je oude telefoon sneller. Hier lees je waarom het updaten van je telefoon altijd belangrijk is.

oude telefoon snel maken tips

Tip 3: verwijder onnodige bestanden en apps

Die duizenden foto’s en video’s op je oude telefoon zijn leuk, maar maken je mobiele telefoon ook traag. Om je oude telefoon sneller te maken, kom je er niet onderuit om bepaalde foto’s te verwijderen. Wil je de foto’s niet kwijt? Zet deze dan over naar je computer of laptop. Ook apps die je niet meer gebruikt, nemen alleen maar onnodige ruimte in. Hier lees je stap voor stap hoe je je applicaties verwijdert.

Tip 4: sluit je apps af

Staat de achtergrond van je telefoon vol applicaties? Eén van de klassieke tips om je oude telefoon snel te maken, is je applicaties écht afsluiten. Als je de applicaties op de achtergrond laat draaien, blijven ze actief. Dat kost je oude telefoon extra kracht, waardoor deze minder snel wordt.

Tip 5: schoon je startscherm op

Vind je het handig om via widgets, snelkoppelingen en andere apps op je startscherm snel te navigeren? Snappen we helemaal. Toch is het goed om hier eens kritisch naar te kijken. Té veel content maakt je oude telefoon namelijk traag. Iedere keer als je je telefoon activeert, laadt je telefoon alle widgets – je mail, agenda, het weer of het nieuws – opnieuw. Verwijder daarom de widgets die je minder gebruikt, zodat je oude telefoon sneller wordt.

Tip 6: schakel locatie en bluetooth uit

Gebruik je even geen bluetooth? Schakel dit dan uit. Dat geldt ook voor je locatie. Bij iedere activering van je mobiele telefoon, activeer je ook je bluetooth en locatiegegevens. Naast dat het batterij slurpt, wordt je telefoon er nog langzamer van.

Tip 7: maak je cache leeg

Het is goed om eens in de zoveel tijd je cachegeheugen te wissen. Dit zijn gegevens die worden opgeslagen nadat je bijvoorbeeld apps of andere bestanden hebt gedownload. De opslagruimte van je oude telefoon raakt daarmee voller en voller. Tijd om op te schonen dus. Je oude telefoon weer snel maken helpt met deze tip enorm.

Tip 8: die-hard resetten

Werken bovenstaande tips niet om je telefoon snel te maken? Ga dan voor de harde reset en zet je telefoon terug naar fabrieksinstellingen. Zorg wel altijd voor een back-up, want álles wordt verwijderd. Lees hier hoe dit werkt voor Android en voor iPhone.

Oude telefoon snel maken + Sim Only gebruiken

Heb je de tips opgevolgd voor het weer snel maken van je oude telefoon? Goed bezig! Met een Sim Only abonnement en weer een snelle telefoon maak je weer gewoon gebruik van je oude, favoriete mobiele telefoon. Als vanouds!

Hebben de tips niet voor je gewerkt? Blijft je telefoon heel traag? Dan is het misschien toch tijd voor een nieuwe telefoon. Kies je er eentje met een goede processor, dan weet je zeker dat hij een lange tijd heel snel is.

Deel dit artikel