Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Ouders opgelet: dit zijn de 5 leukste luisterboeken voor kinderen

01-07-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
01-07-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

[cta id=”13616″]De zomervakantie staat voor de deur en hoewel op vakantie gaan dit jaar misschien niet zo vanzelfsprekend is, wil je ook dit jaar natuurlijk een mooie tijd van de vakantie maken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je kinderen zich blijven vermaken? In de auto onderweg of lekker ontspannen in de tuin: een luisterboek is een leuke én praktische manier om de kids te vermaken.

Het handige aan luisterboeken is dat je niet veel voor nodig hebt. Je kind kan al naar een verhaal luisteren via een smartphone of iPad. Handige platforms waar een hoop luisterboeken op te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld Bol.com, Spotify, Storytel of de Luisterbieb. Download de apps hiervan en installeer het op de smartphone of iPad. Bij Storytel is het wel noodzakelijk om een abonnement af te sluiten en bij de Luisterbieb is een lidmaatschap nodig.

5 ideale luisterboeken voor kinderen

Er is een hoop te vinden wat betreft luisterboeken voor kinderen. Daarom hebben wij de fijnste boeken voor kinderen van 6 – 10 jaar op een rijtje gezet. Hiermee zijn ze de komende zomer in ieder geval even zoet!

Dolfje ontvoerd!

Dit spannende boek is geschreven door Paul van Loon. Dolfje Weerwolfje wordt ontvoerd, maar door wie en waarom gebeurt dit? Het weerwolfje hoort wat de ontvoerders van plan zijn: ze willen hem ontweerwolven! Dolfje vindt in dit boek eindelijk antwoorden over zijn verleden.

De laatste toevoeging aan de Dolfje-reeks is genonimeerd voor een Kinderboekenprijs 2020. Luisteren kun je bijvoorbeeld via de Luisterbieb.

Eefje en de dieren

Eefje is 11 jaar en blijkt over een supertalent te beschikken. Ze kan namelijk met dieren praten! Ze hoort de gedachten van een olifant en wordt vrienden met een hond en een mus. Het klinkt natuurlijk fantastisch, praten met dieren. Maar er zit één nadeel aan: haar talent is gevaarlijk. Tenminste, dat is wat haar vader haar vertelt.

Benieuwd naar de avonturen van Eefje? Je vindt het boek in de Luisterbieb of bij Bol.com.

De club van lelijke kinderen

Op een dag werd het bevel gegeven om alle lelijke kinderen op te pakken. Er werd door iedereen over gepraat, maar er gebeurde niets. Totdat een fotograaf een foto van alle kinderen van de school maakte, en een aantal kinderen op de foto’s waren omsingeld. Een paar dagen later mochten de omcirkelde kinderen mee om een uitstapje te maken. En daarmee begon voor Paul een groot avontuur.

Het boek van Koos Meinderts werd in 2019 al verfilmd, het luisterboek kun je kopen via Bol.com.

Ik ben een zeemeermin

Mare heeft een groot geheim. Ze is namelijk een zeemeermin en dat mag niemand weten. Zelfs haar eigen moeder weet het niet. Daarom gaat ze ‘s nachts stiekem in bad en veranderen haar benen in een prachtige staart. Het is een lastig geheim voor Mare, zeker wanneer ze met haar klas moet zwemmen…

Luisteren naar dit boek kan via de Luisterbieb

Meester Kikker

De meester vertelt aan de klas dat hij soms een kikker is. Een groot geheim dat alleen de kinderen in de klas mogen weten. De kinderen moeten erom lachen, want ze denken dat het een grapje is. Totdat hij op een dag met kroos in zijn haar de klas in komt.

Je vindt Meester Kikker in de Luisterbieb.

Extra tip: op Spotify zijn genoeg playlists te vinden met een hoop luisterboeken. Zoals deze lijst bijvoorbeeld.

[cta id=”13247″]

Deel dit artikel