T-Mobile blog Founders blog
iphone 12 review
30-10-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Overzicht onafhankelijke iPhone 12-reviews

30-10-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Luisteren Deel dit artikel

Sinds 23 oktober zijn ze in Nederland te koop: de iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Het zijn de beste telefoons van Apple van dit moment. Wat maakt de nieuwe iPhones zo goed? Welke slimme functies hebben ze? Zijn de telefoons het geld waard? Voor dit overzicht van iPhone 12-reviews zochten we voor je uit wat het oordeel is van onafhankelijke Tech-experts over de iPhone 12-telefoons.

iPhone 12-review: ‘Je krijgt het volledige pakket’

ComputerTotaal schrijft in zijn iPhone 12-review dat het een zeer complete telefoon is. “Als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone (of smartphone in het algemeen), is de iPhone 12 met afstand de beste keuze”, valt er bij het eindoordeel te lezen. “Bij de iPhone 12 krijg je het volledige pakket: goede ondersteuning, een topcamera, een razendsnel toestel en een hoogwaardig OLED-scherm.”

Met de goede ondersteuning refereert ComputerTotaal aan het feit dat iPhones zeer lang de nieuwe versie van iOS blijven krijgen. Zo kreeg de iPhone 6s uit 2015 eerder dit jaar tegelijkertijd met alle nieuwere iPhones gewoon de update naar iOS 14. Hierdoor blijft je telefoon langer snel en goed beveiligd.

iphone 12 pro review

‘Het toestel is fenomenaal snel’

XGN is in zijn iPhone 12-review ontzettend te spreken over de snelheid die de iPhone 12 en iPhone 12 Pro dankzij de Apple A14 Bionic-processor hebben. “Onder de motorkap zijn de telefoons niet echt verschillend”, aldus de site. “Dit betekent niet dat de iPhone 12 Pro niet indrukwekkend is, want het toestel is fenomenaal snel. Dit komt door de A14 Bionic-processor die ongekend veel rekenkracht biedt.”

“Apps starten razendsnel op en bewerkingen zijn binnen no-time gedaan. Daarbij heeft het toestel geen enkele moeite om tussen apps te schakelen, hoeveel je er ook open hebt staan. Ten opzichte van de iPhone 11 Pro is er meer vooruitgang geboekt. De A14 Bionic Chip is een duidelijke sprong vooruit en dat merk je in alles. Nu was het al heerlijk om met de iPhone 11 te werken, maar toch heeft Apple het voor elkaar gekregen om de prestaties naar een nieuw niveau te tillen.”

Complimenten voor verbeterd scherm en vernieuwd ontwerp

De iPhone 12 heeft twee grote verschillen ten opzichte van de iPhone 11. Het ontwerp is vernieuwd en de schermtechnologie is veranderd. De iPhone 12 heeft OLED, de iPhone 11 IPS LCD. One More Thing is in zijn iPhone 12-review erg te spreken over deze verbeteringen.

“De iPhone 12 is, ten opzichte van de iPhone 11, aanzienlijk verbeterd”, vindt de onafhankelijke site. “Naast het feit dat de smartphone voorzien is van een meer vierkant ontwerp, is hij ook voorzien van een OLED-scherm. En wanneer de iPhone 12 in je hand ligt, merk je ook direct de impact van het nieuwe ontwerp. Het toestel ligt veel lekkerder in de hand en lijkt meer grip te hebben. Met een gewicht van 162 gram is de iPhone 12 ontzettend licht en ook dat zorgt ervoor dat hij fantastisch in de hand ligt.”

“Over het algemeen mag het dus duidelijk zijn dat de iPhone 12 er niet alleen goed uitziet, maar ook nog eens fantastisch in de hand ligt. De eerste indrukken van het camerasysteem zijn goed en het beeldscherm is een aanzienlijke stap vooruit ten opzichte van vorig jaar. Gezien het prijskaartje en de kwaliteiten van het toestel, zien we een hele grote doelgroep voor deze smartphone.”

iPhone 12-review van camera: ‘Heldere foto’s in slecht verlichte omgevingen’

Ook NU.nl voelde de iPhone 12 en 12 Pro aan de tand. Volgens de site verkleint Apple de verschillen tussen de iPhone 12 en 12 Pro en zijn deze verschillen vooral merkbaar op het gebied van camera’s.

“De iPhone 12 heeft er twee, de iPhone 12 Pro heeft er drie”, schrijft NU.nl over de hoofdcamera aan de achterkant. “De Pro-versie heeft een zoomlens extra waarmee je twee keer kunt inzoomen. De overige twee camera’s zijn een standaard- en groothoeklens. De grootste verbetering zit hem in de gebruikte sensor. Die is groter en laat meer licht door, zodat je betere foto’s maakt bij weinig licht.”

Dit geldt voor zowel de camera van de iPhone 12 Pro als die van de iPhone 12. Toch is de camera van de Pro beter, schrijft de site in zijn iPhone 12-review. “De meeste vernieuwingen zijn te vinden in de iPhone 12 Pro. Die heeft een extra LIDAR-sensor, waarmee de iPhone betere afstandsmetingen kan maken. Omdat met deze techniek een betere scan van de omgeving is te maken, kun je bijvoorbeeld op een realistischere manier virtuele objecten in de kamer zetten via augmented reality.”

“De meeste mensen zullen de LIDAR-sensor onbewust gebruiken. Hij wordt namelijk ook gebruikt bij portretfoto’s. Dat kan dit keer ook in combinatie met de nachtmodus. Dat leverde tijdens de test regelmatig heldere foto’s op in slecht verlichte omgevingen (zonder flits dus).”

iPhone 12 kopen

Veel onafhankelijke reviewers zijn in hun iPhone 12-review erg te spreken over de nieuwe iPhones. Ze zien er mooi uit, ondersteunen 5G, hebben een verbeterd scherm, zijn extra snel en maken mooie foto’s. Zelfs in het donker. Goed nieuws: je kunt nu de iPhone 12 kopen met abonnement bij T-Mobile. Weet je nog niet welke het beste bij je past? Met onze iPhone 12-vergelijking kom je er snel achter!

Deel dit artikel