Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

De ‘papieren smartwatch’ wordt gemaakt van alledaagse voorwerpen

01-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
01-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Een smartwatch is leuk, maar kost ook wat. Daar komt mogelijk verandering in. Want dankzij onderzoek van de King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) in Saudi-Arabië, wordt een wearable wellicht een stuk goedkoper. Onderzoekers hebben daar een prototype van een ‘papieren smartwatch’ ontwikkeld, schrijft PSFK.

De wearable bevat sensoren die gemaakt worden van alledaagse voorwerpen, zoals aluminiumfolie en sponsen. Die worden gekoppeld aan chips zoals we ze gewend zijn. De druksensoren werden gemaakt van folie, dubbelzijdige tape en vezelschoonmaakdoekjes. De RFID-tag, waarmee de smartwatch een verbinding kan maken, werd gemaakt uit een post-it, een radiochip en zilverinkt. En het horlogebandjes en de behuizing komen uit een 3D-printer.

Met de uitvinding kan het prototype ‘smartwatch’ tot nu toe je lichaamstemperatuur, het vochtgehalte, je hartritme en je bloeddruk meten. Een belangrijke functie ontbreekt echter nog: vertellen hoe laat het is. Dat staat nog op de agenda, evenals het goedkoper maken van het apparaat. De productiekosten zijn nu 25 dollar per stuk, maar dat moet een stuk goedkoper kunnen, menen de onderzoekers.

Deel dit artikel