Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Parrot presenteert toffe nieuwe minidrones: Swing en Mambo

31-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
31-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Dronefabrikant Parrot heeft twee toffe nieuwe minidrones gepresenteerd: de Parrot Swing en de Parrot Mambo. De plezierdrones zijn compact en kunnen allebei ongeveer 10 minuten lang in de lucht blijven. De drones zijn vanaf september beschikbaar en werken samen met een nieuwe app waarmee ze bestuurd kunnen worden.

Parrot Swing is een X-vormige drone en kan zowel horizontaal als verticaal vliegen. Het apparaat kan een maximumsnelheid van bijna 30 kilometer per uur bereiken en is volgens de fabrikant geschikt om snel en soepel heen en weer te vliegen, U-bochten te nemen en een looping te maken. Het apparaat beschikt over zowel een gyroscoop als accelerometer om stabiel te kunnen blijven vliegen. Daarnaast zit er een camera in om foto’s te maken, die worden opgeslagen op het interne geheugen. De Swing kost 139 euro.

Parrot_Swing2

De Parrot Mambo is een drone die volgens het bedrijf geschikt is om zowel binnen als buiten te gebruiken. Het kleine ding heeft een kanon om schijven af te schieten en kan, net als de Swing, een maximale snelheid van 30 kilometer per uur halen. Daarnaast zit er ook een grijphaak aan om voorwerpen vast te pakken en een lamp om in het donker te kunnen zien. De Parrot Mambo is te koop voor 119 euro.

Parrot_Mambo

 

Parrot Disco

Vorige week presenteerde het bedrijf ook al een toffe drone: de Parrot Disco. Met een virtualrealitybril kun je het gevoel krijgen dat je zelf in een stuntvliegtuigje zot. Volgens de fabrikant hoef je niet te sparen voor een vliegbrevet om met de Disco aan de haal te gaan, want de automatische piloot kan je helpen bij het opstijgen en landen. Dat scheelt, want het geld kun je in plaats daarvan gebruiken voor de aanschaf van het ding. De Parrot Disco kost namelijk 1300 euro.

Je kunt de drone ook manueel besturen, maar het apparaat blijft bij je stunts altijd even meekijken om bij te sturen. Om hm te besturen kun je dus gebruik maken van een controller. De camera die de drone gebruikt om je de first person view te geven, kan ook gebruikt worden om toffe beelden te maken die je later gewoon op een smartphone of tv kunt bekijken.

Deel dit artikel