Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

Nooit meer wachtwoorden onthouden met PasswordBox

15-01-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-01-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Stel je voor dat je nooit meer wachtwoorden hoeft te onthouden en dat je overal automatisch kan inloggen. Hoe fijn zou dat zijn… Dat kan! Van alle verschillende apps gebruik ik PasswordBox.

Ik denk dat de meeste zich wel zullen herkennen in mijn situatie: Ik heb voor veel verschillende accounts wachtwoorden nodig om in te loggen. Het veiligst is het als je overal een ander wachtwoord voor maakt. Alles onthouden lukt helaas alleen mensen met een fotografisch geheugen, en gebruik ik dus voor veel account hetzelfde wachtwoord. Onveilig! En die paar afwijkende, die onthoud ik nooit.

Passwordbox maakt en onthoud wachtwoorden

Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende apps die je hierbij kunnen helpen. Zelf gebruik ik hiervoor PasswordBox.  een app waarmee ik al mijn wachtwoorden kan opslaan en waar ik om verschillende redenen erg tevreden mee ben. Deze app wordt door ruim 14 miljoen mensen al gebruikt en krijgt hoge waarderingen in de appstores (zie de app voor Android en iPhone). Bovendien is PasswordBox onlangs overgenomen door Intel, een grote bekende naam. Daardoor ik met een gerustgesteld gevoel dat ik niet met een louche app te maken heb.

Één hoofdwachtwoord

Aanmelden gaat heel eenvoudig. Je meldt je aan via e-mail of Facebook om vervolgens 1 hoofdwachtwoord aan te maken. Dit is het wachtwoord om toegang te krijgen tot als je opgeslagen wachtwoorden. Mocht je deze toch vergeten, dan is er helaas geen manier om opnieuw in te loggen. Dit komt omdat PasswordBox dit wachtwoord verder nergens opslaat, wat uiteindelijk de veiligheid ten goede komt. Goed onthouden dus.

wachtwoorden onthouden

Via de app ga je met 1 klik naar bijvoorbeeld Gmail en hoef je je wachtwoord niet meer in te vullen. Ook via je laptop of computer kun je PasswordBox gebruiken. Hiervoor download je plug-ins via www.passwordbox.com zodat je ook via je laptop toegang hebt tot je wachtwoorden. Maar pas op: vergeet niet uit te vinken dat je automatisch ingelogd blijft! Anders kunnen anderen die je laptop gebruiken ook inloggen in bijvoorbeeld je e-mail.

Op je laptop en telefoon

Als je een wachtwoord invult op je laptop wordt deze automatisch ook in de app gezet, en andersom natuurlijk ook. Daarnaast biedt PasswordBox ook de mogelijkheid om belangrijke privénotities, bijvoorbeeld wifi-wachtwoorden of creditcard nummers, beveiligd op te slaan. Ook kan je scans van je paspoort en/of rijbewijs toevoegen, handig voor als je op vakantie bent en je portemonnee gestolen wordt.

En je kan met PasswordBox gemakkelijk sterke wachtwoorden genereren die automatisch weer opgeslagen worden. Zo voorkom je dat iemand je wachtwoord zou kunnen raden.
Al met al een uitgebreide digitale oplossing die voor mij het wachtwoord probleem heeft opgelost!

Voor de handigheid heb ik de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

Pluspunten:

  • Naast wachtwoorden kun je ook notities / scans van rijbewijzen / creditcard nummers veilig opslaan;
  • Via de plug-ins voor veel gebruikte browsers heb je overal toegang tot je wachtwoorden;
  • Je kunt automatisch moeilijke wachtwoorden genereren die gelijk worden opgeslagen;
  • Je kunt wel 25 wachtwoorden opslaan.

Minpunten:

  • Als je je hoofdwachtwoord van PasswordBox vergeet, kan je niet meer inloggen;
  • Als je je laptop deelt met anderen, moet je niet vergeten ook weer uit te loggen.

Download PasswordBox (gratis)

download-android

download-app-store

Deel dit artikel