Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Peek laat je livestreamen met enkel je vrienden en familie

12-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
12-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Livestreaming is het helemaal. Na de hype rondom Meerkat ruim een jaar geleden zetten grote socialmediaplatformen zoals Twitter, Facebook en YouTube groots in op live video. Gericht op een groot bereik, viral gaan en in korte tijd zoveel mogelijk views scoren. De hele wereld moet het zien: van gruwelijke beelden van een aanslag tot een ontploffende watermeloen.

Je zou haast vergeten dat je unieke momenten niet met de hele wereld, maar juist met een selecte groep vrienden en familie wilt delen. De nieuwe app Peek speelt daarop in. Periscope, maar dan privé. Het platform is enigszins vergelijkbaar met de streamingsdienst van Twitter. Net zoals bij Periscope, kun je met Peek binnen de livestream met elkaar chatten, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld emoji’s te versturen.

De ontwikkelaars van de app vertellen tegen The Next Web dat het platform volgende week getest gaat worden. Gebruikers van de app kunnen meldingen ontvangen als een vriend live gaat, en het is ook mogelijk om een livestream met een groep te delen. Helemaal afgesloten van een selecte groep mensen zal de app overigens niet worden: Peek is van plan om bedrijven te laten adverteren met persoonlijke livestreams, gebaseerd op jouw locatie en interesses.

Deel dit artikel