Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Een personal trainer in je oren dankzij de LifeBEAM Vi

08-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
08-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Aan hoofdtelefoons die speciaal gemaakt zijn voor als je gaat hardlopen is er geen gebrek. Steeds vaker zie je dat er sensoren aan hardloopoortjes worden toegevoegd die je bewegingen bijhouden. Superhandig om inzicht te krijgen in je prestaties. De LifeBEAM Vi gaat nog een stap verder. Dankzij de bijbehorende app veranderen deze oortjes in een personal trainer!

Als je de oortjes gebruikt, krijg je tijdens het lopen realtime feedback. Loop je te langzaam, dan geeft Vi je de opdracht om te versnellen en als je hartslag te hoog is, dan krijg je juist te horen dat je het rustiger aan moet doen. Door aan te geven wat je doelen zijn, worden je trainingen daarop afgestemd.

Om je van feedback te voorzien meten de oortjes je beweging en je hartslag, maar houden ze ook rekening met bijvoorbeeld het weer. Ook als je op een loopband rent, kan de Vi je prestaties bijhouden en je voorzien van feedback.

Kickstarter

De oortjes kunnen ook je bewegingen in de gaten houden als je niet sport, zolang je ze overdag draagt. En ook andere bewegings- en gezondheidsdata uit bijvoorbeeld je smartphone worden gebruikt door de virtuele coach.

Wat verder handig is, is dat je ook als je niet aan het sporten bent feedback kunt krijgen via de bijbehorende app. Is het slecht weer? Dan kun je bijvoorbeeld vragen naar suggesties om binnen te sporten.

De LifeBEAM Vi kan tegen een stootje en tegen zweet. Harman/Kardon leverde het geluid, waardoor je muziek ook echt goed klinkt tijdens het lopen. Hij is nog niet te koop in winkel. In plaats daarvan zijn de makers een crowdfundingcampagne gestart op Kickstarter. Hun doel hebben ze al meteen gehaald en door 200 dollar te investeren, kun je ook een setje krijgen.

Deel dit artikel