Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Met de Philips Hue Motion Sensor gaan je lampen automatisch aan

29-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
29-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Philips introduceerde vier jaar geleden iets nieuws: verlichting die je kon bedienen met je smartphone. Onder de naam Philips Hue kwamen deze slimme LED-lampen, die alle kleuren van de regenboog aan kunnen nemen, op de markt. Sindsdien is het van één set lampen bij de start een uitgebreide productlijn geworden. Er zijn allerlei soort lampen met verschillende aansluitingen, maar bijvoorbeeld ook een meterslange lichtstrip en een schemerlamp. Daarnaast zijn er inmiddels twee draadloze lichtknopjes te krijgen, want soms is een knop toch handiger dan een app. Daar komt nu nieuwe manierbij om je lampen aan te doen: een beweginigsdetector.

De Philips Hue Motion Sensor werkt simpel: je plaatst hem in een ruimte waar je wilt dat de lampen aangaan zodra je binnenkomt. Bijvoorbeeld in de hal, bijkeuken of badkamer. Als er te weinig licht is in die ruimte en de sensor detecteert beweging, dan gaan de lampen binnen een halve seconden aan. De draadloze Motion Sensor heeft een kijkhoek van 100 graden en werkt tot over een afstand van 5 meter. Er gaan 2 AAA-batterijen in en daarmee moet hij het minstens twee jaar volhouden. De Philips Hue Motion Sensor is vanaf november te koop en kost €39,95

De Motion Sensor is trouwens niet de enige uitbreiding die Philips Hue krijgt. De lampen met een GU-10 fitting (die normaal wordt gebruikt voor halogeen-spotjes) waren tot nu alleen te koop als lamp die alle kleuren ondersteunt. Nu is er ook een goedkopere variant (35 euro per stuk) die enkel verschillende tinten wit licht biedt. De normale gekleurde Philips Hue-lampen zijn daarnaast verbetert, waardoor het blauwe en groene licht kleurechter is. Dit is vooral prettig voor mensen die het licht mee laten veranderen met het beeld van hun Ambilight-televisie.

Deel dit artikel