Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Philips lanceert systeem om thuiswonende ouderen 24 uur per dag te monitoren

01-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
01-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Philips heeft een systeem gelanceerd waarmee alleenstaande ouderen 24 uur per dag in de gaten kunnen worden gehouden. Het systeem, dat CareSensus heet, slaat alarm bij de thuiszorg zodra het afwijkingen registreert in het gedrag van ouderen. Een verpleger kan op deze manier makkelijker thuiswonende ouderen monitoren.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Hoe dat werkt? Op allerlei plekken in de woningen van de oudere worden sensoren geplaatst. Deze brengen het dagelijkse gedrag in kaart, waarmee het actuele gedrag continu wordt vergeleken. Gaat een oudere opeens heel vaak naar het toilet of komt hij/zij niet uit bed, dan kan het zijn dat er iets niet in orde is en wordt een waarschuwing afgegeven.

De dienst wordt komende maand in eerste instantie in de VS ingezet, in samenwerking met de thuiszorgorganisatie Right at Home. Maar Philips ziet veel potentie voor het systeem in Nederland, want in ons land wonen 400.000 kwetsbare, alleenstaande ouderen. Honderdduizend van hen kampen met een vorm van dementie, laat het bedrijf weten aan het Eindhovens Dagblad.

https://www.youtube.com/watch?v=WWDnMtdWsrE

Deel dit artikel