Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Pinterest komt met Lens: ‘Shazam voor voorwerpen’

10-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wie een liedje voorbij hoort komen maar zich de naam of artiest niet kan herinneren, kan al jaren ‘shazammen’. Met de app Shazam wordt het vinden van de artiest namelijk een fluitje van de cent. Het sociale medium Pinterest komt nu met een variant daarop: Lens. Daarmee kun je geen nummers, maar objecten herkennen.

Wanneer is dat handig? Volgens Pinterest regelmatig. Mensen zijn visueel ingesteld. Daardoor kan het regelmatig voorkomen dat we iets tofs zien en dat onthouden. Als je vervolgens op internet naar dat voorwerp wil zoeken, ligt het woord dat het object omschrijft op het puntje van je tong. Dan komt Lens om de hoek kijken.

Lens bevindt zich momenteel in de testfase en is te vinden in de Pinterest-app voor je smartphone. Zodra je de functie opent, maakt hij gebruik van de camera op je toestel. Je kunt het voorwerp op een paar schoenen richten om bijpassende kledingstukken te vinden, of op een etenswaar voor een tof recept.

Omdat de functie nog getest wordt, werkt niet alles even goed. Volgens Pinterest herkent de app woondecoratie, voedsel en kledingstukken wel voor het grootste deel. Meer objecten en functies worden op een later moment toegevoegd. Gaan we dan binnenkort ook allemaal ‘lensen’?

Deel dit artikel