Populaire zoekopdrachten

pinterest
Overzicht Geen categorie

3 redenen waarom ik blij word van Pinterest

22-01-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-01-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een app komt niet zomaar meer op mijn homescreen terecht, er is zóveel keus! Alleen de apps die ik echt gebruik verdienen daar een plekje. Een daarvan is Pinterest, die mij telkens vrolijker maakt!

Pinterest (voor Android en iPhone) is een app die ik niet meer weg kan denken uit mijn leven. Het is nog niet eens zo lang geleden. Toch weet ik niet meer precies wat de reden was dat ik het op mijn iPhone installeerde. Ik gok dat het iets met mijn werk te maken had en met het feit dat ik visueel ingesteld ben. Foto’s en video’s doen meer met mij dan 100 woorden. Misschien dat daarom ook Instagram, Magisto en instaCollage allemaal een plekje op mijn homescreen hebben. Toch gaat mijn vinger veel vaker naar de rode P, die de vorm van een punaise heeft. De volgende drie redenen maken mij een fan!

1. Pinterest: al jouw inspiratie geclusterd op één plek

Ik had een concreet vraagstuk toen de app eenmaal op mijn telefoon stond. Hoe ga ik mijn kleine balkon leuk inrichten? Ik ben daarom gestart met het aanmaken van borden. Voilà, bord 1, Balkon inspiratie, was een feit. Ook kom ik regelmatig interessante artikelen, inspiratie, ideeën en infographics over mijn vakgebied tegen. Deze wil ik graag ergens centraal bewaren. Voilà, bord 2, Community management & social media. Ook als je geïnteresseerd bent in wearables of gadgets biedt Pinterest enorm veel informatie. Inmiddels heb ik 7 thema borden gecreëerd.
Ik pin verreweg het meeste op mijn bord Woon inspiratie. Ik zie gewoon veel te veel leuke ideeën voorbij komen. Het mooie is dat de bron onuitputtelijk is. De app stelt op basis van jouw pin-gedrag en thema van het bord allerlei soortgelijke pins voor.

Pinterest app

2. Het brengt me op ideeën

Dit vind ik misschien wel het allerleukste aan deze app. Er komen foto’s voorbij over allerlei onderwerpen. Of het nou tatoeages zijn, de nieuwste wearables, leuke restaurantjes, inspirerende quotes, heerlijke recepten, sportieve tips, gave infographics of tips hoe je je haar makkelijk en snel kan krullen. Er valt van alles te pinnen. Meestal pin ik in de avond op de bank of net voordat ik ga slapen. Ik scroll door mijn timeline en kom allerlei leuke pins tegen. Als ik een foto voorbij zie komen, die ik zelf wil bewaren, druk ik op ‘Pin it’, kies het bord waar ik het wil opslaan en klaar is Kees.

Pinterest inspiratie

Sommige dromen komen echt uit. Hetzelfde geldt voor sommige foto’s of ideeën die je pint. Al tijden was ik op zoek naar een TV kast. Zoals elke vrouw had ik al “iets industrieels” in gedachten, wat de zoektocht niet per sé makkelijker maakte. Een inspiratie trip naar de woonboulevard zag ik echt niet zitten. Gelukkig was daar Pinterest. Ik zocht op industrieel in de app en een hoop leuke foto’s passeerden de revue. De blauwe rolkar was liefde op het eerste gezicht. Zoiets wil ik!
Op naar Marktplaats om te kijken of ik ergens zo’n industriële rolkar op de kop kon tikken. Ik kon mijn geluk niet op toen ik een brocante industriële kar vond, welke opgehaald kon worden in Apeldoorn. Wat een toeval, mijn zus woont daar ook. Ook had ik mooie robuuste houten platen gevonden, die er perfect bij zouden passen. Als echte klusser gingen we aan de slag en het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf 😉

kastje-door-pinterest

3. Het is zo ontzettend leuk en gemakkelijk

Dingen hoeven niet altijd nut te hebben of zinnig te zijn om gepind te worden. Gewoon omdat het leuk is, is ook al reden genoeg voor mij. Geïnspireerd raken is gewoon te gemakkelijk. Alle leuke ideeën die je tegenkomt op een plek verzameld en je hebt telkens weer een timeline gevuld met geweldig beeldmateriaal. Er zijn nog zoveel redenen te bedenken hoe het je leven leuker kan maken. Denk ook eens aan hoe jij andere mensen kan inspireren, bijvoorbeeld jouw verkering. Valentijnsdag of wellicht komt jullie jubileum er wel aan. De volgende borden zijn zo gemaakt: Mijn bucketlist, het leukste weekendje weg, Jewelry musthaves en/of restaurants waar ik ooit nog eens wil eten. Nu nog je vriend of vriendin op Pinterest en je weet maar nooit. Wie weet wordt de hint begrepen!

download-android download-app-store

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren. Welke borden heb jij gemaakt of ga jij maken? Ik ben benieuwd naar jullie pins!

Deel dit artikel