Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Play-Doh brengt je kleifiguurtjes tot leven met speciale app

17-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
17-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Bij veel speelgoedfabrikanten hebben ze de laatste jaren nagedacht over de vraag: hoe kunnen we ons klassieke speelgoed modern maken? Lego is daar het schoolvoorbeeld van met programmeerbare Lego en diverse Lego-games. En Barbie heeft tegenwoordig een eigen smart home. Nu gaat ook Play-Doh, de gekleurde klei die je oneindig kan blijven hergebruiken, digitaal.

Play-Doh heeft namelijk de Shape to Life Studio op de markt gebracht. Deze bestaat uit een aantal potjes klei in verschillende kleuren, handige tools en een aantal stempels. De creaties die kinderen hiermee maken kunnen ze scannen met een iPad en vervolgens komen ze tot leven in een digitale wereld. De kleifiguren spelen de hoofdrol in een verhaal op de iPad. Tegelijkertijd is het een slimme manier om kleifiguren voor eeuwig te bewaren, terwijl je wel weer iets anders kunt maken van je klei.

Shape to Life Studio is niet goedkoop: het pakket kost je ruim 50 euro. Het is echter ook mogelijk om de app gewoon uit de App Store te downloaden en creaties die zijn gemaakt met andere klei te scannen. Dus: heb je al een heleboel potjes Play-Doh in huis, dan hoef je niets te kopen. iCulture ontdekte dat de app zelfs werkt met voorwerpen die niet van klei zijn gemaakt.

De app, Play-Doh Touch, is gratis te downloaden vanuit de App Store. Via in-app-aankopen kun je eventueel extra werelden aanschaffen, waarin de klei tot leven komt. Op die manier verdient Play-Doh ook geld aan mensen die niet de complete Shape to Life Studio kopen.

Deel dit artikel