Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Polar stopt hartslagmeter in wearable die we toch al dragen: een shirt

05-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
05-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Waarom moeite doen met een armband om je pols, een ring om je vinger of een band om je buik? Polar bewijst dat het ook anders kan. Het bedrijf stopt een hartslagmeter in een wearable die we toch al dragen: een shirt. Het Polar Team Pro Shirt is een strak mouwloos sportshirt met aan de binnenkant van de stof twee sensoren die je hartslag meten. Ook wordt je GPS-locatie bijgehouden met behulp an een tracker in de nek van het shirt.

Daarmee kun je naast je locatie ook je beweging en snelheid meten. Het kastje is ook nodig om alle gegevens die de sensoren verzamelen door te sturen naar je tablet. Daarmee kun je de data uitlezen. Het platform dat Polar hiervoor heeft ontwikkeld, is vooral bedoeld voor professionele sporters. Het bedrijf richt zich met zijn shirt dan ook op deze doelgroep. De gegevens die met het shirt verzameld worden zijn interessant voor een sporter, maar ook voor een coach. Die kan zijn atleet met de gegevens monitoren, maar op basis daarvan eventueel ook beslissingen nemen.

Het Polar Team Pro Shirt komt dit voorjaar in de Verenigde Staten op de markt. Hoeveel de wearable gaat kosten, is nog niet bekend.

Deel dit artikel