Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Populaire smartwatchmaker Pebble komt met nieuwe modellen én een toffe gadget

25-05-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
25-05-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Als het gaat om slimme horloges, is het Amerikaanse Pebble al jaren een echte publiekslieveling. Na twee zeer succesvolle crowdfunding campagnes komt het bedrijf nu terug voor een derde keer, met maar liefst 2 nieuwe smartwatches én een hele kleine wannahave.

Voor de vele succesverhalen van crowdfunding gelden misschien wel twee keer zoveel gefaalde projecten, maar voor Pebble geldt dat ze een absolute buitencategorie zijn. Nadat ze lange tijd het record voor meest succesvolle Kickstarter-project hadden met hun eerste Pebble Watch en ook met hun tweede project razendsnel hun doelstelling wisten te behalen, staat ook nu voor de derde keer – amper 24 uur na de start – de teller al op dik 6,7 miljoen dollar.

Nieuwe horloges

Dit keer komt het bedrijf niet met één, maar twee nieuwe smartwatches. En voor het eerst in jaren is de originele Pebble vernieuwd. De nieuwe Pebble heeft nog altijd zijn betaalbare prijskaartje rond de honderd euro, maar is nu uitgebreid met een hartslagmeter, verbeterd e-inkt display en een ingebouwde slaap- en activiteitstracker.

Wie behoefte heeft aan een groter display en liever een kleurenscherm heeft, kan zijn hart ophalen aan de nieuwe Pebble Time 2. Deze stijlvollere variant van Pebble heeft dezelfde specificaties, maar is beter bestand tegen water en kan tot 10 dagen meer op een volle batterij, tegenover de 7 dagen van de originele Pebble.

pebble-watches

Pebble Core

Ook nieuw is de piepkleine Pebble Core. Deze nieuwe gadget, speciaal gemaakt voor sporters, is een ultra-compacte Spotify-speler. Je kunt de Core gemakkelijk aan je kleding bevestigen en vervolgens je favoriete muziek direct streamen via het kleinood.

Wat de Core interessant maakt, is dat het apparaat kan samenwerken met je Pebble-smartwatches, maar prima zonder andere hardware kan. De Core is namelijk uit te rusten met een eigen simkaart, waardoor het apparaatje automatisch via het mobiele netwerk je favoriete muziek kan afspelen.

pebble-core

Zoals gezegd vliegen de speciale aanbiedingen op de Kickstarter-pagina van Pebble over de toonbank, maar wie weet kun je nog een mooie slag slaan!

Deel dit artikel