T-Mobile blog Founders blog
t-mobile pride amsterdam join us 2021
Overzicht Innovatie

Pride Amsterdam x T-Mobile x Join us: we won’t stop until everyone is connected

30-07-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-07-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Pride Amsterdam 2021. Een mooi moment om stil te staan bij wie je bent én om daar trots op te zijn. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daar willen wij verandering in brengen. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving, één waarin iedereen zich vrij voelt en zichzelf kan zijn.

Sinds begin dit jaar zetten we ons, samen met Join us, in om eenzaamheid onder jongeren onder de aandacht te brengen en te verminderen. Join us brengt jongeren met elkaar in contact en helpt ze sociaal sterker te worden.

Acht procent van de Nederlandse jongeren voelt zich weleens eenzaam. Maar wist je dat dit probleem nog veel groter is onder jongeren in de LGBTQ+ community tussen de 12 en 25 jaar? Zij lopen een groter risico om zich eenzaam te voelen dan hetero’s. Daar moet verandering in komen.

T-Mobile Spoken Word-workshop

Omdat LGBTQ+ jongeren een grotere kans op eenzaamheid maken, komen we tijdens Pride 2021 het liefst zo groots mogelijk in actie. Door de huidige coronamaatregelen is dat niet mogelijk. Toch hebben we samen met Pride Amsterdam en Stichting Join us iets moois bedacht.

Samen organiseren we een Spoken Word-workshop, gegeven door Amara van der Elst, voor eenzame jongeren uit de LGBTQI+ gemeenschap. Zij worden hiermee geholpen om hun gevoelens en/of problemen onder woorden te brengen. Ook brengen we met deze workshop jongeren in contact met elkaar. Een klein stapje in de juiste richting en hopelijk een dag om niet meer te vergeten voor de deelnemende jongeren.

Het programma van Join us en de bijeenkomsten dragen bij aan het zelfvertrouwen van jongeren. Senne (24) is non-binair en jongere bij Join us in Den Bosch. Voor Senne betekende de gesprekken met andere jongeren via Join us veel. “Van kinds af aan val ik buiten groepen. Zowel bij jongens als bij meisjes. Ik ben ook veel gepest. Het speelt vast mee dat ik non-binair ben, waardoor ik niet in de hokjes van man of vrouw pas en waardoor ik ook vaak niet dezelfde interesses heb als anderen. Ik vind sociaal contact ook gewoon best een beetje moeilijk. Onlangs kwam ik in de Join us groep ‘uit de kast’ als non-binair persoon. Iedereen was zo begripvol en probeert erop te letten bij het aanspreken. Door Join us ben ik eindelijk mezelf. Voorheen was ik onzichtbaar, nu laat ik mezelf zien.”

T-Mobile & Pride Amsterdam

Omdat diversiteit onderdeel is van het T-Mobile DNA, is onze deelname aan Pride Amsterdam belangrijk voor ons.  Pride 2021 duurt van 31 juli tot en met 8 augustus en vindt plaats in Amsterdam. Zonder botenparade, maar met toch genoeg festiviteiten om de vrijheid en liefde te vieren. Want Pride is een feest dat door iedereen gevierd kan en mag worden. Om te laten zien dat je geaccepteerd wordt of dat je iedereen accepteert. Gewoon, om wie ze zijn. Een betere reden voor een feest is er niet, toch?

t-mobile pride amsterdam join us 2021 canal parade

Connect to Change

Bij T-Mobile draait alles om verbinding en iedereen mee laten doen. Wij willen bijdragen aan een inclusieve samenleving. Niemand mag daarin achterblijven of buitengesloten worden. Al die activiteiten komen samen in ons ‘Connect to Change‘-plan. Eén van de programma’s in dat plan is Diversiteit en Inclusie. Onze missie is: “We won’t stop until everyone is connected.”

Zo zijn we de afgelopen tijd bezig geweest met onderzoek onder onze medewerkers om te leren hoe het gesteld is met onze interne sfeer en acceptatie. We streven naar een veilige omgeving. In deze omgeving kunnen medewerkers ervaringen delen op een manier waarbij zij zich veilig voelen. Zo worden er verschillende initiatieven opgezet om onze medewerkers in de LGBTQ+ community een warm hart toe te dragen, maar ook om ervoor te zorgen dat wij als organisatie bijdragen aan (zelf)acceptatie.  Onze deelname aan Pride is er daar één van, je vindt hier een overzicht van alle Pride-activiteiten.

Deel dit artikel