Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Project Tango: Nieuwe smartphone van Lenovo is slim genoeg om je omgeving te analyseren

13-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Stel je voor dat je smartphone slim genoeg is om te ‘zien’ waar je bent, hoe groot de ruimte is, waar de deuren en ramen zich bevinden en of er andere mensen in de buurt zijn. Wat zou je met die informatie kunnen?

Lenovo gaat het ons laten zien, want zij toonden donderdag een telefoon met het Project Tango van Google. De zoekgigant doet hiermee een poging te maken om machines bewuster te maken van wat er in de nabije omgeving gebeurt. Hierbij wordt niet alleen gebruik gemaakt van GPS en zendmasten voor het bepalen van je locatie, maar zijn ook verschillende sensoren nodig.

Hierdoor is de nieuwe telefoon van Lenovo in staat om het interieur van een ruimte in kaart te brengen, cruciaal voor augmented reality of digitale projecties van levensechte afbeeldingen. Als Tango de beloftes van Google inlost, dan is het ook mogelijk om meubels uit te zoeken in de winkel en ter plekke al te zien hoe de bank of stoel thuis zou staan.

https://www.youtube.com/watch?v=iHN4c7FYXYs

Dankzij de sensoren is het ook niet meer nodig dat Google een database aanlegt met plattegronden van gebouwen, zoals het bedrijf wel heeft gedaan van steden met Google Maps en Street View. Dat brengt wel een aantal problemen met zich mee, want wie houdt in de gaten wat er gebeurt met de verzamelde gegevens, die mogelijk ook gebruikt en gedeeld worden met de apps op je smartphone.

Lenovo maakte gisteren in San Francisco bekend dat de Phab 2 Pro van Lenovo deze zomer op de markt komt en los zo’n 499 dollar gaat kosten. Wil je meer weten over Project Tango en de ontwikkelingen rond AR en VR bij Google? Check dan deze recente podcast van techsite Numrush.

Deel dit artikel