Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

PSV neemt als eerste Nederlandse club een FIFA-speler aan

11-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
11-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Een nieuwe ontwikkeling bij voetbalclubs: naast profvoetballers tekenen tegenwoordig ook professionele gamers een contract bij ze. Esports zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst en zijn bijna net zo professioneel (en commercieel) als traditionele sporten. En dus wordt het voor voetbalclubs interessant om hiermee aan de slag te gaan. In Nederland heeft PSV de primeur: dit najaar moet een FIFA-speler een contract tekenen bij de club uit Eindhoven.

“Wij vinden het belangrijk om ons te verdiepen in dat wat onze fans bezighoudt. De wereld van eSports blijft enorm groeien. Door deze populariteit beginnen de werelden van sport en eSports elkaar te kruisen”, legt Guus Pennings, manager marketing en media van PSV, uit. “Bovendien zijn veel jonge PSV-fans dagelijks actief in eSports en worden eSports toernooien online enorm goed bekeken. Dat is de reden dat PSV op dit podium beter vertegenwoordigd wil zijn. Bovendien zorgt het voor unieke content voor de digitale kanalen waarmee we onze fans bedienen.”

Dit najaar vindt er in het Philips Stadion een groot FIFA-toernooi plaats waarbij er uiteindelijk één speler wordt geselecteerd. Hij gaat onder de naam van PSV meedoen aan toernooien in binnen- en buitenland.

In het Verenigd Koninkrijk tekenden dit voorjaar al enkele FIFA-spelers bij voetbalclubs. Het Duitse FC Schalke 04 kocht zelfs een compleet team op dat al meedoet aan League of Legends-competities. Opvallend is dat die club als één van de weinigen niet voor FIFA heeft gekozen, wat natuurlijk voor een voetbalclub de meest logische game is om mee aan de slag te gaan.

In Nederland is de kans groot dat na PSV op korte termijn ook andere clubs volgen. FC Groningen is bijvoorbeeld al druk met het opzetten van FIFA-competities.

Deel dit artikel